Šef PU zagrebačke dao mandat na raspolaganje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Načelnik zagrebačke policije Goran Burušić dao je glavnom ravnatelju policije i ministru unutarnjih poslova na raspolaganje svoj mandat, nakon što je jučer objavljeno da je njegov sin obuhvaćen istragom zbog prijevara i krivotvorenja vezanih za izdavanje kredita.

"Nakon saznanja da je jedan od osumnjičenih za kaznena djela prijevare i krivotvorenja isprave član moje najuže obitelji, unatoč činjenici da nisam znao niti na bilo koji način utjecao na kriminalističko istraživanje, svoj sam mandat, zbog moralne odgovornosti prema građanima i kolegama dao na raspolaganje glavnom ravnatelju policije i ministru unutarnjih poslova", naveo je Burušić u reakciji.

MUP je jučer poslijepodne izvijestio da Uprava kriminalističke policije Ravnateljstva policije u suradnji sa zagrebačkim Općinskim državnim odvjetništvom zbog prijevara i krivotvorenja istražuje više osoba od kojih je jedna u bliskom srodstvu s načelnikom zagrebačke policije. Neslužbeno se doznaje da je osumnjičeni Burušićevev 24-godišnji sin koji je kao suradnik kreditne agencije krivotvorio dokumentaciju za dobivanje kredita.

Večernji list otkriva da je mladi Burušić "uskočio krivotvoreći potrebnu dokumentaciju" kada klijenti ne bi imali uvjete za dobivanje kredita, nalazeći im jamce koji su bili "zaposlenici državne uprave". Taj dnevnik navodi da su upravo jamci "stradali jer su morali otplaćivati kredite" kada bi korisnicima ponestalo novca. Sumnja se da je za to Burušić dobivao i proviziju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter