Sweet corner hotela Lone - slatko da ti pamet stane

Sweet corner hotela Lone, mjesto na kojem rastu zazubice (N. O. R.)
Sweet corner hotela Lone, mjesto na kojem rastu zazubice (N. O. R.)

"Sweet corner", slatki kutak u rovinjskom hotelu Lone, odnedavno je novo odredište sladokusaca. Namijenjen je svima koji su sa slatkim na ti, i koji znaju da u tom segmentu gastronomije nikad nije i neće sve biti izrečeno.

Za osmišljavanje slatkih delicija od kojih rastu zazubice, ponajviše su zaslužne dvije žene - Priska Thuring, chef hotela i Vida Uskok, slastičarka restorana "L". One nedjeljom, u vremenu od 15 do 18 sati, "otvaraju" sweet corner, čija ponuda u pravilu oduševljava goste.

- Ideja za sweet corner nedjeljom nastala je sasvim spontano. Naime, Lone je mjesto vrlo opuštene atmosfere kakva bi i trebala biti nedjeljom, pa smo razmišljali zašto ne omogućiti gostima hotela i građanima Rovinja da nakon nedjeljnog ručka nastave svoje druženje s prijateljima, obitelji u hotelu i degustiraju slastice koje možda nikada prije nisu probali, kaže Thuring. Dodaje da "projekt" ne bi bilo moguće ostvariti bez slastičarskog tima hotela Lone.

Posebnu draž slatkom kutku, uz poznate ili bolje reći okusom i izgledom prepoznatljive slastice (voćne košarice, torte od limuna, naranče, oraha, čokolade, pistacija, baklave, muffine s kremom) daju i gastronomska iznenađenja, primjerice, američki cheesecake, francuski macaronas, ganache od kikirikija, panna cotta od đumbira ili odlična torta Lone. I dakako, u toj šarolikoj, nedjeljnoj ponudi slastica gdje se nudi najmanje petnaest vrsta mljac zalogaja, uključena je i šalica Illy kave. Za taj je gušt potrebno izdvojiti 40 kuna, a dodali bismo da mu je i nemoguće odoljeti i to usprkos nadolazećoj sezoni i tesanju linije. (N. O. R.)


Podijeli: Facebook Twiter