Sedmorica priznala, medu njima i Agic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sedmorica od petnaest optuženih nogometaša iz afere "Offside", danas su na pocetku sudenja priznala optužbe za sudjelovanje u namještanju utakmica. No, unatoc priznanjima, nisu pristali na kazne od godinu i pol dana zatvora, što im je nudio USKOK, jer su te kazne vece od onih koje su nagodbama dobila trojica organizatora kladionicarskog lanca.

Krivnju su priznali nogometaši sesvetske Croatije, medu kojima su i Mario Cižmek i Jasmin Agic, te Zoran Ivancic iz Varteksa. Svi su se redom pokajali, pravdajuci se teškom financijskom situacijom.

Dario Šušak iz Croatije ustvrdio je da je morao sudjelovati u namještanju utakmica, jer je posudio novac od organizatora Vinka Šake. Mario Cižmek je, pak, pred sudom rekao da je vodstvo kluba odobravalo namještaljke, dok je Varteksovac Zoran Ivancic kazao da su pristajali na namještanje, jer im klub nije isplacivao place, pa nisu imali niti za kavu.

Ivancic je kazao i da mu je Šaka za poraz od Hajduka nudio 40 tisuca eura, a za poraz od Dinama 45 tisuca eura. Novac mu je vratio jer su dogovori propali. Prije utakmice s Hajdukom je ekipa snimila policijsku pratnju, a iz utakmice s Dinamom bili su iskljuceni mladi igraci. Mladi igraci su, u pravilu, dobivali od dvije do dvije i pol tisuce eura, stariji su zaradivali duplo, a najviše su dobivali golmani i branici.

Namještanje osam utakmica prve HNL organizirali su Vinko Šaka, Dino Lalic i Admir Suljic, kojima je USKOK, nakon što se nagodio s njima na po godinu i pol dana zatvora, oduzeo imovinu vrijednu oko milijun eura. (S. Ab.)


Podijeli: Facebook Twiter