Sedmorica osumnjičena za šverc trave iz BiH u Istru

Ilustracija (D. TADIĆ/CROPIX)
Ilustracija (D. TADIĆ/CROPIX)

USKOK je naložio istragu protiv trojice hrvatskih državljana (1980., 1965., 1974.) i četvorice hrvatskih i bosanskohercegovačkih državljana (1971., 1968., 1966., 1965.) zbog sumnje da su prokrijumčarili više desetaka kilograma marihuane iz BiH, udruženi u zločinačku organizaciju, i tako počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

U priopćenju na USKOK-ovim internetskim stranicama piše da se osnovano sumnja da su se prvoosumnjičenik i drugoosumnjičenik od studenoga 2012. do 2. kolovoza 2013. na području Istarske županije i u BiH povezali radi kontinuirane nabave i krijumčarenja većih količina marihuane s područja BiH na područje Istarske županije i njezine daljnje prodaje.

S tim ciljem, drugoosumnjičenik je povezao trećeoosumnjičenika i petoosumnjičenika koji su za prijevoz droge do Pule angažirali ostale.

Marihuanu je preuzimao prvoosumnjičenik ili osoba koju bi on odredio, a unaprijed dogovorene svote novca za prijevoz droge isplaćivali su prvoosumnjičenik, drugoosumnjičenik i petoosumnjičenik. Tako je prokrijumčareno više desetaka kilograma marihuane.

Iz USKOK-a su još naveli da će sucu istrage riječkog Županijskog suda predložiti određivanje istražnog zatvora protiv svih osumnjičenika. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter