Sedmero stradalih u dvije nesreće

(I. RADIĆ)
(I. RADIĆ)

U dvije prometne nesreće koje su se u utorak poslijepodne dogodile na Labinštini ozlijeđeno je sedam mlađih osoba, među kojima dvojica švicarskih državljana te pet muških osoba s labinskog područja. Težina ozljeda stradalih zasad još nije poznata.

Najprije se, oko 14.20 sati, dogodio sudar na cesti Labin - Rabac. Nesreću je izazvao 29-godišnjak iz Labina koji je vozeći škodu iz Rapca prema Labinu ušao u zavoj i naišao na kolonu vozila koja se sporo kretala. Zbog brzine se škoda nije uspjela zaustaviti te je prešla na suprotnu stranu kolnika i udarila u BMW švicarskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnji Švicarac. U BMW-u se nalazilo još četvero djece - dvije djevojčice u dobi od 8 i 10 godina, dječak od 12 te dječačić od samo godinu dana, svi državljani  Švicarske.

U sudaru su ozlijeđeni 27-godišnji i 12-godišnji Švicarci koji su prevezeni u pulsku bolnicu dok su ozlijeđeni 29-godišnji vozač škode i 19-godišnji suvozač iz Labina prevezeni u riječki KBC na Sušaku.

Druga nesreća dogodila se na samom ulazu u Rabac oko 16.50 sati, nedaleko od nekadašnje Inine crpke. Ondje je 18-godišnjak s Labinštine fiatom pulskih oznaka zbog neprilagođene brzine izletio s ceste, udario u stijenu i vratio se na cestu.  U vozilu su, uz vozača bili i 18-godišnjak i 17-godišnjak. Zbog ozljeda je dvojici 18-godišnjaka pomoć pružena na Hitnoj pomoći u Labinu dok je 17-godišnjak prevezen u bolnicu u Lovranu. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter