Sedmero potencijalnih reprezentativaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S dva nastupa na medunarodnim regatama imali su veslaci pulske "Istre" imali su bogat protekli vikend. Potencijalni juniorski reprezentativci nastupili su u madarskom Szegedu, dok su mladi clanovi pulskog kluba nastupili u Piranu.

Cak sedmero veslaca i veslacica nastupilo je na medunarodnoj regati u Szegedu na kojoj su se okupili svi potencijalni kandidati za juniorsku reprezentaciju Hrvatske. Najbolji dojam ostavila je Asja Žero koja je s Karlovcankom Karlom Miloševic pobijedila u dvojcu na parice, dok je u utrci skifova bila druga iza Miloševic.

Pored Žero nastupila su i šestorica pulskih juniora veslajuci prvog dana regate u dvojcima bez kormilara. Patrik Prnjak i Ivan Piton bili su treci, a Igor Zenzerovic i Vjekoslav Žikovic peti u finalu, dok su Mario Jelcic i Bruno Dušic ostali bez finala jer su za nekoliko stotinki u kvalifikacijskoj skupini bili slabiji od Prnjaka i Pitona. Drugog su dana pulski juniori nastupili u cetvercima, pa su Jelcic i Dušic u kombinaciji s dvojicom Zadrana bili cetvrti, dok su Prnjak, Piton, Zenzerovic i Žikovic bili peti.

Istovremeno je na medunarodnoj regati u Piranu u konkurenciji 300-tinjak slovenskih i talijanskih veslaca nastupilo dvanaestero pulskih natjecatelja, uglavnom kadeta.

Rezultati regate u Piranu, skif kadetkinje: 1. Petra ?uric, 3. Lucija Berc; skif kadeti B: 3. Dino Pavlišic, 4. Albert Gjekaj; dvojac na parice kadeti (po skupinama): 3. Anton Cuic i Antonio Piljan, 3. Igor Mracevic i Mihael Zubonja; skif kadeti A: 3. Filip Crnja, 5. Antonio Lakovic; dvojac na parice mladih juniora: 5. Stefan Injac i Nikola Rakic.


Podijeli: Facebook Twiter