Sedmero poginulih u napadu na sirijsku TV

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sedam je osoba, medu kojima trojica novinara postaje Al Ikbarije, koja podupire vlast sirijskog predsjednika Bašara al Asada, poginulo u napadu na njihovu redakciju u srijedu ujutro, a sirijske su vlasti osudile teroristicki napad na slobodu novinara i tiska.

Službena novinska agencija Sana objavila je da su trojica novinara i cetvorica cuvara smrtno stradala u napadu na sjedište televizije Al Ikbarije u regiji Kan al Ših. Nekoliko je osoba oteto, a teroristi su sa sobom odnijeli i opremu. Nema još nikakvih informacija o identitetu otetih osoba.

"Teroristi su podmetnuli eksploziv u sjedište Al Ikbarije, prethodno uništivši satelitski studio", prenijeli su jutros državni mediji.

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad rekao je u utorak da je njegova zemlja u pravome ratu i novoimenovanoj vladi dao je zapovijed da sve napore usmjeri na pobjedu protiv ustanika koji se vec 16 mjeseci bore za demokraciju. Osudio je zemlje koje od njega traže da odstupi i rekao da Zapad "uzima, no da nikad ništa ne daje" te da je "vec na svakoj razini dokazano".


Podijeli: Facebook Twiter