Sedmero osnovnoškolaca napravilo animirani film "Post-božićne priče"

Film su napravili Karla Penić, Ian Petrović, Luka Ivančević, Petra Semolić, Filip Maršić te Marco i Tedi Veličković
Film su napravili Karla Penić, Ian Petrović, Luka Ivančević, Petra Semolić, Filip Maršić te Marco i Tedi Veličković

Večeras u 19 sati u Klubu Pulske filmske tvornice bit će predstavljena 6. Škola animiranog filma (ŠAF), na kojoj je sedmero polaznika napravilo "Post-božićne priče", desetominutni animirani omnibus realiziran animacijom kolaža, plastelina i crteža. Film se sastoji od sedam kratkih priča koje obrađuju Božić na bizarni način kombinacijom različitih žanrova - fantastike, trilera i horrora.

Voditelj škole Marko Zdravković-Kunac kaže da je ove godine ŠAF bio intenzivan; radilo se tri vikenda za redom.

- Svaki polaznik napravio je svoju autorsku priču koje su zatim spojene u jednu cjelinu. Nakon toga djeca su sama napravila knjigu snimanja, odabirala tehnike izvedbe za pojedine scene i sinkronizirala. Rekla su nam da im je bilo teško održati koncentraciju četiri sata za redom, ali su bili jako motivirani i snagu su im davale kolege kao i njihova animacijska rješenja, rekao je Zdravković-Kunac.

Film su realizirali osnovnoškolci Karla Penić, Ian Petrović, Luka Ivančević, Petra Semolić, Filip Maršić, te Marco i Tedi Veličković. Za snimanje je bio zadužen Vanja Ujčić, a u cilju stjecanja znanja priključili su se još Aurora Dobrić i Anđelo Semolić, učenici trećeg razreda Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula, koji bi se voljeli profesionalno baviti animacijom.

Uz "Post-božićne priče", premijerno će biti prikazan i fantastični petominutni animirani film o avanturama bake i unuka "Lažna stvarnost" s 5. ŠAF-a koji su vodile Maja Prokl i Petra Gardijan, a prisutni će moći pogledati i animirani film "U raljama života" s 4. ŠAF-a koji je na 53. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece dobio treću nagradu, kao i izbor iz dosadašnje animirane produkcije pulskog ŠAF-a. Školu animiranog filma financijski je podržao Hrvatski audiovizualni centar. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter