Sedmero novih Rockwoolovih stipendista

Stipendisti i zaposlenici Rockwoola Adriatic (R. SELAN)
Stipendisti i zaposlenici Rockwoola Adriatic (R. SELAN)

Felix Guerin, direktor Tvornice kamene vune Rockwool Adratic, danas je potpisao ugovore o stipendiranju u studijskoj i školskoj 2012./2013. godini sa sedmero novih stipendista odabranih na natječaju za program "Je li plava boja vaše latice?".

Studentske stipendije dodijeljene su Gorani Tenčić iz Pićna, studentici druge godine hrvatskog i engleskog jezika u Rijeci, njenom sumještaninu Davidu Ivaniću, koji je na drugoj godini Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta u Zagrebu, Stefanu Ahofjanu iz Rijeke, koji su svog gradu paralelno studira poslovnu ekonomiju i informatiku, te troje studenta strojarstva u Rijeci: Davidu Galantu iz Sv. Petra u Šumi, koji je na prvog godini, Barbari Jurki iz Fažane na drugoj i Davidu Ivaniću iz Pićna, također na drugoj godini studija. Jedina dobitnica učeničke stipendije je Tena Načinović iz Labina, učenica trećeg razreda gimnazija Srednje škole Mate Blažine.

Natječaj  je ove godine raspisan peti put zaredom. Za stipendije je osigurano 190 tisuća kuna, odnosno po tri tisuće kuna za studentske i tisuću kuna za učeničke stipendije. Kriteriji za izbor bili su uspjeh u obrazovanju te emocionalna i socijalna inteligencija. Ovim se natječajem broj članova prestižnog kluba do sada stipendiranih studenata i učenika popeo na 44, a ukupan iznos izdvojenih sredstava premašio je milijun kuna. (R. S.) 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter