Sedma etapa Tour de Francea - Sagan konačno slavio

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Konačno Sagan! Nakon tri druga i jednog trećeg mjesta na ovogodišnjem Tour de Franceu, vlasnik zelene majice, Slovak Peter Sagan, stigao je i do prve pobjede. Bio je najbrži u sprintu glavne skupine sedme etape vožene od Montpelliera do Albija u duljini od 205,5 km.

Budući da je etapa uključivala i nekoliko brdskih ciljeva koji su iz igre za etapnu pobjedu izbacili sve "čiste sprintere" poput Cavendisha, Kittela i Greipela, upravo je mladi Slovak iz momčadi Canondale bio glavni favorit za pobjedu. Ovo mu je ukupno četvrta pobjeda na Touru budući da je prošle godine u svom debiju ostvario čak tri pobjede i potom Tour zaključio u zelenoj majici za vozača s najviše osvojenih bodova.

- Vrlo sam sretan pobjedom koju sam ove godine dugo jurio i poklanjam je cijeloj momčadi koja se potrudila da mi omogući najbolje uvjete za sprint, rekao je odmah nakon pobjede 23-godišnji Slovak.

Žuta majica vodećeg ostala je na leđima Južnoafrikanca Impeya, ali će je danas najvjerojatnije predati jer Tour ulazi u Pirineje, vozi se 195 km duga etapa od Castresa do Ax 3 Domainesa. Tu se, na 2.001 metru visokom Col de Pailheresu i cilju smještenom na 1.375 metara nadmorske visine, očekuje prva prava borba pretendenata na ukupnu pobjedu ovogodišnjeg Toura, Froomea, Contadora i ostalih.

Rezultati sedme etape (Montpellier - Albi, 205,5 km): 1. Peter Sagan (Slk, Canondale) 4:54.12, 2. John Degenkolb (Njem, Argos), 3. Daniele Bennati (Ita, Saxo), 4. Michal Kwiatkowski (Polj, Omega), 5. Edvald Boasson Hagen (Nor, Sky).

Ukupni poredak: 1. Daryl Impey (JAR, Orica) 27:12.29, 2. Boasson Hagen 0.03, 3. Simon Gerrans (Aus, Orica) 0.05, 4. Michael Albasini (Švi, Orica) isto vrijeme, 5. Kwiatkowski 0.06. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter