Sedam stolova Stolnoteniskom klubu Pula

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Priimopredaja sedam stolnoteniskih stolova koje je Hrvatski olimpijski odbor donirao Stolnoteniskom klubu Pula u sklopu programa "Od sportske škole do Olimpijskih igara" bila je povod za jučerašnju konferenciju za novinare u pulskom klubu. Zahvaljujući obnovljenom "fondu" stolova, STK Pula će dio stolova koje je dosad koristio proslijediti u druge sredine u kojima ima perspektive za razvoj stolnoteniskog sporta, pa je time korist višestruka; profitirat će ne samo pulski klub, već i cijela stolnoteniska baza na Poluotoku, naglašeno je na jučerašnjem druženju u pulskom Domu sportova "Mate Parlov".

- Sa zadovoljstvom mogu reći da je suradnja s Hrvatskim olimpijskom odborom kontinuirana te da je ovo samo jedna u nizu akcija HOO-a u sklopu spomenutog projekta. Naime, prethodno je financirana i nabavka čistača za rovinjski bazen, tatami za Kickoboxing klub Planet u Fažani…, naglasio je predsjednik Sportske zajednice Istarske županije Mladen Pavičević.

- Hrvatski olimpijski odbor i županijska Sportska zajednica odavno su uspostavili čvrste temelje suradnje, a i buduće ćemo, nadam se, nastaviti istim tempom, nadovezao se pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za programe lokalnog sporta Siniša Krajač.

Renato Čengić, direktor Hrvatskog stolnoteniskog saveza posebno je pohvalio rad STK Pule kao nositelja jednog od šest regionalnih centara, uz Osijek, Dubrovnik, Split, Varaždin i Opatiju.

- Ovako visoke standarde koje je dosegla Pula želimo postići i u drugim sredinama. Pula je zbilja napravila ogroman napredak i u popularizaciji stolnog tenisa, ali i u radu kako na klupskoj razini, tako i na razini županijskog saveza. Nadam se da će se ovako kvalitetna suradnja nastaviti i dalje te da će i projekti biti veći i bolji, istaknuo je Čengić te dodao: - Hrvatski stolnoteniski savez nastavit će biti partner i u financijskom i edukativnom i praktičnom dijelu te se nadam da ćemo svi zajedno napraviti dobar posao.

- Naši klubovi (muški i ženski stolnoteniski klub Pula, op.a.) prerasli su uloge običnih sportskih klubova jer smo osim u natjecateljskom segmentu angažirani u radu kako s djecom vrtićke dobi, našim Pandićima kroz projekt Serva za život, tako i osobama s posebnim potrebama, naglasila je predsjednica ŽSTK-a Pula Suzana Racan Stern.

Hrvatskom olimpijskom odboru na suradnji zahvalili su županijska pročelnica za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Percan, Darko Šplajt u ulozi predsjednika STK Pule i Stolnoteniskog saveza Istarske županije te Alen Ivančin, trener ŽSTK-a Pule i tajnik županijskog saveza. "Novi stolovi dobrano će se trošiti", zaključio je Darko Šplajt. (M. VUKŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter