Sedam skupina traži gledatelje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na konferenciji za novinare u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula najavljene su završne prezentacije radionica Dramskog studija INK-a koje ce se održati tijekom ovog i iduceg tjedna.

"Ove smo godine imali 112 clanova u sedam skupina, plus dvije aktivnosti - "Osnove glume" koje je vodio Rade Radolovic i "Teorija i povijest kazališta" pod vodstvom Sandra Siljana", rekao je Aleksandar Bancic, voditelj Dramskog studija INK-a.

U petak i subotu u 20.30 sati bit ce održana završna prezentacija "Scenskog pokreta" pod vodstvom Andree Gotovina.

"Polaznici radionice pokazat ce svoju svijest o tijelu, razlicite nacine izražavanja, produbljivanje kreativnosti i razvoja koji su neophodni svakom scenskom izvodacu. Svako tijelo je spektar razlicitih mogucnosti i izazova: tijelo koje ne diše, tijelo koje ne vidi, tijelo u zraku, instinktivno tijelo...", kazala je Gotovina, a Bancic je uz pomoc clanova Dramskog studija predstavio i ostale skupine.

- "Pobuna na farmi", alegorijska scenska igra uvježbana pod vodstvom Marijane Peršic, bit ce izvedena 9. lipnja, a glume ucenici petog razreda osnovnih škola, kazao je Marin Jankovic, jedan od clanova Dramskog studija.

U 18 sati 13. lipnja bit ce predstavljene radionice ucenika šestih i sedmih razreda "Ples sjena", a kroz pricu nazocne vodi Rocky, tipicni voda kvartovske bande koji se neprestano prema svima odnosi s nepoštovanjem. Sat vremena kasnije pocinje predstavljanje radionice "Obrisi komedije", a glume srednjoškolci iz trecih i cetvrtih razreda te studenti koji su proucavali commediju dell'arte. "Napuštena kuca" naziv je dramske igre sedmaša i osmaša koji ce se predstaviti 15. lipnja. Predstava govori o društvu prijatelja koje je odlucilo otici u prirodu i tamo provesti dan družeci se.

Najmladi ucenici, od prvog do treceg razreda osnovne škole, predstavit ce se 16. lipnja u 11 sati scenskom igrom "Carobna škrinja". Istoga dana u podne ucenici trecih i cetvrtih razreda odigrat ce predstavu naslovljenu "Vremenska crta" koja polazi od pretpostavke da je sve relativno.

I naposljetku, 16. lipnja u 18 sati srednjoškolci iz prvih i drugih razreda izvest ce obiteljsku dramu "Nasljedstvo" kojom prikazuju obitelj kao mjesto radosti, tuge i razmirica. Bancic je najavio i da ce clanovi Dramskog studija nastupati na Danima antike.

Govoreci o dosadašnjim rezultatima, Bancic je naglasio da su clanovi Dramskog studija izveli dvije predstave "Carobnjak iz Oza" i "Prica o Luki i Tinu", gdje su pokazali veliku samostalnost u radu. (V. BEGIC)


Podijeli: Facebook Twiter