Sedam pulskih bendova svira za potrebite

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U petak ce se u 21 sat u klubu Uljanik održati koncert na kojem ce nastupiti sedam pulskih bendova VIS The Thunderbirds, 052, Monah, Fault, The Live Band, Highlife Band i Oliver Kovach, a prihod od koncerta ici ce u humanitarne svrhe, najavili su na današnjoj konferenciji za novinare predstavnici Facebook Puljana humanitaraca.

Ova grupa volontera, koji pomažu socijalno ugroženim obiteljima, postoji više od godinu dana, a drugog rujna, na svoj rodendan, poklonili su pedesetu donaciju, ovaj put za sigurne kuce u Istri, a i ovaj koncert bit ce u znaku njihovog rodendana.

- Svima kojima je pomoc potrebna mogu nam se slobodno javiti, porucila je Sladana Božac.

Prihod od koncerta ici ce osobama s invaliditetom, a kako nam je objasnio Damir Bošnjak, hranu i potrepštine koje sakupe ne daju udrugama nego direktno odnesu pojedincima i obiteljima. Božac je objasnila da ce novcem od ulaznica voditelji Kluba Uljanik nabaviti bonove u Billi i s njima kupiti namirnice. Zahvalila se svim bendovima koji su pristali nastupiti ne postavljajuci nikakve uvjete, a najavila je i mala iznenadenja.

Koncert ce se održati na terasi kluba cime ce se zatvoriti ljetna sezona te je Božac je pozvala sve Puljane da dodu i dobro se zabave, da se sakupi što više novaca kako bi se pomoglo što više obitelji. Zahvalila se i klubu Uljanik na potpori jer im ne moraju ništa placati.

Zlatko Gotovac iz Uljanika je izrazio nadu da ce pulske institucije ubuduce bolje prepoznati rad ove udruge, a Bošnjak i Božac su podsjetili da od ustanova nisu tražili niti primili ijedne kune, vec su sve napravili volonterski, svojim snagama i sve je išlo putem donacija. Bošnjak je precizirao da su do sada potrebitima dali 55 donacija, i to više od sto tisuca kuna u vrijednosti hrane i oko 200 tisuca kuna u odjeci, obuci i ostalome. U meduvremenu se grupa proširila i na druge gradove pa imaju ogranke u Rovinju, a od ovog mjeseca i u Zagrebu i Splitu.

Otprije dva mjeseca imaju i svoju službenu stranicu www.fbhumanitarci.com na kojoj se mogu pratiti dosadašnje i buduce aktivnosti udruge jer se stranica redovito ažurira, a tu je i kolumna Željka Krznarica te djecji kutak, a planiraju je i dalje nadopunjavati. Pohvalili su se i da su djeca clanova udruge ukljucena u humanitarni rad. (M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter