Sedam mjeseci za hitac na Giardinima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog ispaljivanja jednog hica iz pištolja marke Beretta u svibnju prošle godine u Puli, cime je pocinio kazneno djelo protiv opce sigurnosti ljudi i imovine, 28-godišnji Alfred Andreja nepravomocno je kažnjen sa sedam mjeseci zatvora presudom Opcinskog suda u Puli. Upravo je toliko vremena, od 18. svibnja do 18. prosinca 2011., Alfred Andreja proveo u pritvoru zatvora u Puli što mu je uracunato u kaznu cime ju je prakticki vec odslužio.

Taj je Puljanin proglašen krivim jer je lani 10. svibnja oko 22.50 sati na terasi caffe bara Parlov na Giardinima, svjestan da se nalazi u centru grada i da može ugroziti sigurnost prisutnih osoba i to dvije muške osobe (S. Z. i M. T.) te dvije ženske osobe ( N. T. i J. R.) kao i drugih gradana, ispalio hitac iz Berette. Srecom nitko nije pogoden.

Državno odvjetništvo je optužnim prijedlogom od 17. lipnja 2011. najprije teretilo Alfreda Andreju za jedno kazneno djelo prijetnje i jedno kazneno djelo dovodenja u opasnost života i imovine opceopasnom radnjom ili sredstvom, za što je Kaznenim zakonom propisana kazna od tri do deset godina zatvora.

Nakon vještacenja i izvodenja niza dokaza Odvjetništvo je na glavnoj raspravi 21. prosinca 2011. izmijenilo optužni akt. Naime, tužitelj je odustao od optužbe za prijetnju i prekvalificirao kazneno djelo tereteci Andreju za blaži oblik dovodenja u opasnost, za što je propisana kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. Po tako izmijenjenom optužnom aktu Alfred Andreja je priznao krivnju i, buduci da je vec proveo sedam mjeseci iza rešetaka, prihvatio sankciju od sedam mjeseci zatvora. (M. KOŠTA)

Za cipelarenje mladica u Kandlerovoj uvjetno osuden

Alfred Andreja i njegov brat Emanuel (31) poznati su po slucaju cipelarenja mladica usred bijela dana u Kandlerovoj ulici u Puli u listopadu 2009. godine. Brutalni napad na mladica zabilježili su objektivi naših fotoreportera, a policija je
bracu uhitila ubrzo nako što smo objavili fotografije. U pritvoru su proveli petnaestak dana, a Državno odvjetništvo odustalo je od progona Emanuela, dok je Alfredu izrecena uvjetna osuda. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter