Sedam luksuznih glamping šatora za kampiste novog doba

Glamping šator ima sav komfor kuće (B. BAN)
Glamping šator ima sav komfor kuće (B. BAN)

Iako je ponovno kategoriziran na tri zvjezdice, kamp Lanterna kraj Tara definitivno po usluzi i sadržajima nudi četiri zvjezdice. Pogotovo od ove godine kada je tvrtka Valamar Riviera iz Poreča u njega uložila oko 35 milijuna kuna. Nastavak je to velikih investicija iz ranijih godina koje su ovaj kamp pretvorile u luksuzni hotel na otvorenom te predstavlja najveće ulaganje u neki kamp u Istri.

Ove godine mogu se podičiti novim sadržajima, a to su takozvana glamping zona sa šest glamping šatora te novi dizajnerske luksuzne kućice, ali i dizajnerski obnovljen restoran La Pentola. Kako nam kaže direktor kampa Bruno Radoš, cilj je da kamp svake godine svojim gostima ponudi neki novi sadržaj kako bi ostao atraktivan i tražen.

Dobar buking

Glamping je novi proizvod koji je Lanterna uvela lani samo s jednim šatorom i pokazao se punim pogotkom jer je bio odlično popunjen usprkos visokoj cijeni. Stoga su već ove godine u njegovoj neposrednoj blizini postavili još šest luksuznih šatora sa svom mogućom opremom u kuhinji i blagovaonici te modernim kupaonicama i udobnim spavaćim sobama koje čak imaju i baldahine ponad kreveta. U sredini naselja uređen je i takozvani infinity bazen od 50 kvadrata, odnosno bazen kojem se prelijeva rub, sa sunčalištem, ležaljkama i suncobranima.

- Investicija je gotova prije nekoliko dana i očekujemo popunjenje od 14. svibnja nadalje. Buking je dobar. Lanjski je šator bio rasprodan, a ove godine očekujemo da će novi šatori biti puni od Duhova nadalje. Potražnja je velika jer se radi o sasvim novom proizvodu koji nudi komfor uz boravak u prirodi. Primijetili smo da apsolutno svi gosti vole ovakav smještaj, tvrdi Radoš.

Luksuzni šatori u Lanterni su od tri proizvođača - nizozemskog, talijanskog i slovenskog. Zanimljivo je da će talijanski proizvođač Crippa otvoriti svoj pogon na jesen u Višnjanu, a 20-ak zaposlenih proizvodit će upravo takve šatore.

- Ove godine testirat ćemo sve tri vrste  šatora i vidjet ćemo koji će se pokazati najboljim, jer ćemo njime iduće godine nadopuniti ovu zonu s  dodatnih 15šatora. Do 2020. imamo cilj proširiti ovu zonu, kao i zonu mobilnih kućica, s time da moramo voditi računa o limitu za kategorizaciju koji kaže da 30 posto površine u kampu može biti pod mobilnim kućicama, kaže Radoš.

Kromoterapija

Trenutno u Lanterni 20-ak posto površina zauzimaju mobilne kućice, a ove godine ih je postavljeno osamdesetak. Od tog broja 20-ak je luksuzno i moderno dizajniranih objekata s velikom drvenom terasom, kuhinjom i blagovaonicom te sobama i kupaonicama s pogledom na Novigrad. Drugačije su od svih ostalih u Lanterni i s njima se ne mogu mjeriti po udobnosti i luksuzu. Izradio ih je također proizvođač Crippa. Upravo stoga upravo noćenje u takvim kućicama, kao i glamping šatorima u špici sezone stoji i do 220 eura. - Ove su kućice posebne jer nude kromoterapiju sa svjetlima u tušu, ali i ostatku prostorija, ističe Radoš.

Inače, Lanterna je otvorena za Uskrs i tada je ovdje boravilo 300 gostiju. Trenutno ih je oko 700, a veći skok  broja gostiju očekuje se nakon 14. svibnja.

- Za Duhove ćemo biti na 30 do 40 posto popunjenosti. Budući da smo lani imali 43 dana kiše u srpnju i kolovozu, teško je  uspoređivati lanjsku i ovu godinu. Buking je za sada bolji i očekujemo bolje rezultate u pogledu noćenja i dolazaka, kao i financija zbog  novih mobilnih kućica, zaključuje Radoš. (B. BAN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter