Sedam kilometara ceste smrti obnavlja se već 4 godine

Lanjski radovi podno Rovinjskog Sela
Lanjski radovi podno Rovinjskog Sela

Početkom siječnja iduće godine nastavlja se rekonstrukcija dijela državne ceste Rovinj - Sošići od Rovinja do Rovinjskog Sela. U trećoj fazi rekonstrukcije dotrajale ceste obnovit će se preostali kilometar od Surestina do raskrižja sa županijskom cestom na Turnini, gdje će se izgraditi rotonda, koja će dobiti i četvrti izlaz prema budućoj poslovnoj zoni.

Iz Hrvatskih cesta saznajemo da je u tijeku javna nabava za rekonstrukciju ove dionice, nakon čega će se znati kolika je ugovorena vrijednost ove investicije, koji su izvođači radova i rokovi izgradnje. Na Gradskom vijeću je pak rečeno da bi se preostali kilometar ceste i kružni tok trebali izgraditi u četiri mjeseca pa bi trebali biti dovršeni do Uskrsa iduće godine, kada stižu predsezonski turisti.

Na naše pitanje zbog čega se sedam kilometara od Rovinja do Rovinjskog Sela rekonstruira četiri godine u Hrvatskim cestama odgovaraju da je razlog velika potreba za uređenjem cesta na cijeloj državnoj mreži, koja obuhvaća sedam tisuća kilometara. Uz to napominju da u dogovoru s Hrvatskim cestama Grad Rovinj fazno dovršava projektnu dokumentaciju.

Nakon što je u javnost procurila vijest o nastavku rekonstrukcije državne ceste Rovinj - Sošići dobili smo brojne upite vozača. Posebno onih iz Rovinjskog Sela, koji su prethodnih godina zbog gradnje često morali do Rovinja zaobilazno preko Bala, više od tri puta dužom kilometražom. Seljani su dodatno nezadovoljni što se ovaj put za hitni dolazak u Rovinj neće moći koristiti poljskim putem preko Turnine jer će se baš na tom dijelu izvoditi radovi.

Iz Hrvatskih cesta poručuju da cesta neće biti zatvorena za sav promet tijekom cijelog trajanja radova, već će se promet odvijati naizmjenično uz pomoć semafora. Promet će se u potpunosti zatvarati prilikom izvođenja pojedinih faza radova, poglavito za izvedbu završnog sloja asfalta, kako bi se postigla tražene kvalitete radova i trajnosti izvedenih zahvata na obnovi ceste. (Napisao i snimio A. POKRAJAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter