Sedam hit komedija u porečkom kazalištu

"Bračni s(p)rovod" Teatra Aplauz gostuje 11. ožujka
"Bračni s(p)rovod" Teatra Aplauz gostuje 11. ožujka

U produkciji Pučkog otvorenog učilišta u Poreču će se od četvrtka 3. ožujka pa sve do nedjelje 13. ožujka, deveti put po redu, odvijati Festival smijeha i komedije "Zlatni Zub". Tijekom festivala publici će se predstaviti izbor najatraktivnijih hrvatskih komedija, uz goste iz Bosne i Hercegovine. Tako će se na otvaranju "Zlatnog zuba", u četvrtak, 3. ožujka, sarajevsko kazalište Altteatar predstaviti publici sa svojom popularnom predstavom "Dame  biraju".

Žanrovski jedinstven

Ovaj žanrovski jedinstven festival komedije u Istri ugostit će  u svom ovogodišnjem izdanju sedam hit kazališnih predstava u konkurenciji za festivalski Grand prix. Predstave je odabrala izbornica festivala Katja Restović. Riječ je prema riječima organizatora o najboljim komedijama u ovoj godini, koje će u porečkom kazalištu još jednom okupiti gledatelje iz Poreča, Istarske županije ali i susjedne Primorsko-goranske županije te cijele zemlje.

Festival otvara predstava "Dame  biraju” Altteatra iz Sarajeva u četvrtak, 3. ožujka. Dan kasnije, u petak, 4. ožujka, na programu je "Shirley  Valentine" Kazališta Lectirum, a slijedi "Pivo" Teatra Gavran u subotu, 5. ožujka, te " Istina" u izvedbi Glumaca iz  Zagvozda u nedjelju, 6. ožujka. Festival se nastavlja 11. ožujka u petak, kada je na programu "Bračni s(p)rovod" Teatra Aplauz, a dan kasnije, u subotu 12. ožujka gostuje "Mobitel" Kazališta Moruzgva. Festival će u nedjelju, 13. ožujka zaključiti predstava "Ja, deda" Teatromana.

O nagradama odlučuje pljesak publike

Iste će večeri biti dodijeljene i festivalske nagrade: "Zlatni zub", "Srebrni zub" i "Pokvareni zub", a ocjenjivat će se kao i svakoga puta -  dužinom i jačinom pljeska publike (digitalnim izračunavanjem). Dakle, i ovoga puta publika će biti jedini "krivac" za odabir najbolje komedije 2016. godine.

- Tijekom ovih devet godina "Zlatni zub" je pokazao svoj izuzetan značaj i potrebu, kako za publiku tako i za kazališne djelatnike, ističu organizatori. (E. VELAN)


Podijeli: Facebook Twiter