Sedam godina na internetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima prije sedam godina na svojim je internetskim stranicama Besplatne elektronicke knjige stavio djelo "Mediji, propaganda i sistem" Noama Chomskog, a tu je knjigu skinuo rekordan broj od 50 tisuca posjetitelja.

Otkako je dostupna za skidanje, ova je knjiga postala uvjerljivo najcitaniji naslov objavljen u sklopu spomenutog projekta. Taj je naslov objavljen i u tiskanoj inacici, a buduci da je rasprodano prvo i drugo dopunjeno izdanje, citateljskoj publici dostupno je iskljucivo ono elektronicko.

Sljedecih pet naslova po citanosti su "Tajna ženskih gacica" Ratka Bjelcica, zbornici "7 prica" i "Fak Yu", "Tour de France" Krešimira Pintarica i "Kultura u predgradu" Roberta Perišica. Tijekom prvog kvartala 2010. DPKM je objavio dva nova naslova te je sada citateljima dostupno ukupno 113 elektronickih knjiga.

U ovoj godini bit ce izdano još osam novih naslova, a medu njima i knjige Marije Andrijaševic, Antonije Novakovic, Tomice Bajsica, Borisa Becka, Ivana Hercega i Sladane Lipovac.


Podijeli: Facebook Twiter