Sedam godina dobrote i ljubavi prema čovjeku


Humanitarna udruga "Naš San Njihov Osmijeh" obilježila je svoj sedmi rođendan, kako proslavom u Arubi druženjem za sve volontere, prijatelje i donatore, uz glazbu Deana Bakića koji je i sam prijatelj udruge, tako i "radno", na gradskoj tržnici promovirajući svoj rad. U znak zahvale za konstantnu podršku građanima su poklanjali bijele balone i slatkiše.

Nesebična pomoć potrebitima

Štand udruge, inače, je na gradskoj tržnici otvoren svakog drugog četvrtka i petka, od 10 do 13 sati, sve do 1. lipnja, a aktivnosti će se, nakon ljetnog zastoja, ponovno zahuktati od polovice rujna. Slaveći rođendan u uobičajenom kontaktu s građanima bili Melinda, Jasna, Tatjana, Sanja, Nikolina, David i Emil. Za dva tjedna će se na istom mjestu ponovno biti moguće informirati o radu udruge i podržati akcije kupnjom ostvarenja iz njenih kreativnih radionica.

Naš San Njihov Osmijeh osnovan je 26. ožujka 2010. godine s ciljem promicanja humanosti, dobrote i ljubavi prema čovjeku, buđenja pozitivnih vrijednosti i povezanosti među ljudima, usvajanja vrijednosti i navike pomaganja, koje se temelje na volonterskom djelovanju i pružanju nesebične pomoći onima kojima je potrebna.

Kako doznajemo od predsjednika Igora Loparića, u proteklih su sedam godina okupili petstotinjak volontera na širem području Pule, Rovinja, Poreča i Žminja, prikupili su i donirali preko 70 tona namirnica, pomogli više od tisuću obitelji diljem Hrvatske. U tom su razdoblju organizirali 50-ak kreativnih radionica, animirali petstotinjak suradnika koji su im pomogli u različitim akcijama i nekoliko tisuća fizičkih osoba kao donatora.

Udruga koja ulijeva povjerenje

Sve im je to priskrbilo osobno ispunjenje i veliku radost zbog pomaganja potrebitima, a potvrđeno je brojnim nagradama na lokalnoj i državnoj razini. Danas su organizacija koja ulijeva povjerenje, koja se transparentno bori protiv sustava i daje sve od sebe kako bi bili na usluzi onima zbog kojih su nastali, odnosno potrebitim obiteljima.

- Želimo reći hvala svima koji su bili i jesu dio nas, hvala za svaku riječ potpore kao i za svaku donaciju, hvala na povjerenju i hvala što ste nam dopustili da budemo vaši posrednici na putu dobrote prema sugrađanima koji su nas trebali i koji će nas trebati, zaključio je Loparić. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter