Sedam Garofula za labinskih sedam obitelji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Garofulu, statuu u obliku cvijeta, koju je osmislio akademski kipar i slikar Josip Diminic, kao nagradu pobjednicima akcije za izbor najljepših vrtova i okucnica "Proljece u gradu", primilo je sedam obitelji iz sedam mjesnih odbora.

To su Dean i Dolores Škopac iz Rapca, Dragan i Mirjana Pejic s Kapelice, Andela Juricic iz Starog grada, ?ana Šumberac iz Donjeg Labina, Milan i Lina Kovacec iz Ripende, Petrica i Klaudio Viškovic s Katura te Zlata i Branko Vranic s Vineža.

Takoder, u prvoj su polovici sljedece godine oslobodeni komunalne naknade i placanja odvoza smeca. Nagrade su im urucili gradski celnici na celu s gradonacelnikom Tuliom Demetlikom.

U izbornom su povjerenstvu bile diplomirana inženjerka pejzažne arhitekture i vrtlarstva Loredana Dagostin, profesorica biologije Ceda Perko i direktorica TZ-a Radmila Paliska-Kos.

Vodile su se cetirima kriterijima: ukupnim estetskim dojmom, uloženim višegodišnjim trudom, pravilnim izborom i njegom biljaka te mediteranskim elementima i poštovanjem tradicije.Diminic je kazao da je za Garofulu bio nadahnut doživljajima iz svog djetinjstva.

- Dok sam kao djecak cuvao ovce u rodnom Sv. Lovrecu, cesto sam brao divlje karanfile - garofule, a to cinim i dan danas. Uz to, inspirirala me i brnistra koja cvate u svibnju te ljubicice i cvat mendule, kazao je Diminic.


Podijeli: Facebook Twiter