Sedam dana stvaranja pred zagrebačkom publikom

Sedam dana stvaranja - Ansambl za postmodernu umjetnost (Arhiva/D. ŠTIFANIĆ)
Sedam dana stvaranja - Ansambl za postmodernu umjetnost (Arhiva/D. ŠTIFANIĆ)

Ljetni pazinski međunarodni multimedijski i kulturni festival Sedam dana stvaranja doživjet će svoje skraćeno jesensko izdanje 25. studenog u Multimedijskom centru Studentskog centra u Zagrebu, u događaju nazvanom "Osmi dan".

Program "Osmog dana" ispunit će se produkcijama nastalima na 12. festivalu Sedam dana stvaranja koji je održan početkom kolovoza ove godine u Pazinu, a ovu zagrebačku prezentaciju zajedno organiziraju udruge Veliki mali čovjek iz Pazina, MIG iz Pule i Kino klub Zagreb.

Program Osmog dana u zagrebačkom Studentskom centru počinje u 20 sati, a u prvom dijelu prikazat će se uradci nastali u radionici filmskog eksperimenta Halitus, koju su na pazinskom festivalu vodili Lovro Čepelak, Zorko Sirotić, Petra Zlonoga i Petra Grobenski iz Kino kluba Zagreb. Na programu su filmovi "Sestre" Vjere Orbanić, "Ćeš?" Petre Lušić, "Path" Ane Sabolić, "Before awakening" Romine Dušić, "Galica" Ane Perčinlić, "Veo" Ivane Vinko i "Communicatio" Marka Modrića.

U drugom dijelu večeri prikazat će se predstava "Struktura zaborava" kojoj su koncept smislili David Belas i Albert Jedrejčić, njeno autorstvo potpisuju Andrej Zbašnik, Tea Šimičić, David Belas i Albert Jedrejčić, režiju David Belas, a u njoj nastupaju David Belas, DJ Lindarski i Tea Šimičić, uz korištenje tekstova Andreja Zbašnika. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter