Sedam dana programa počinje mjuziklom i sajmom cvijeća

Sutra se otvara sajam cvijeća i traje do nedjelje (M. M.)
Sutra se otvara sajam cvijeća i traje do nedjelje (M. M.)

Dan grada Umaga koji se obilježava 6. svibnja, prerastao je u tjednu manifestaciju koja počinje danas mjuziklom umaške udruge Gaia ''We grease together'' u kino dvorani, s početkom u 19.30.

U petak je predviđeno otvorenje sajma cvijeća Umag Floria koji će trajati sve do nedjelje 1. svibnja.

- Devetnaesti po redu sajam cvijeća grad Umag svrstava u rang sajmova s najdužom tradicijom sajmova ove vrste. Možemo biti veoma zadovoljni jer nam se vraćaju svi koji su ovih godina prisustvovali sajmu. Posebno sam ponosan što ćemo imati više od 40 izlagača, kaže Adrijano Jurišević, direktor umaškog javnog poduzeća Komunela.

Osim sajma u petak je na redu i plesna manifestacija ''Umag pleše - Umago balla'' čiji je organizator umaška Zajednica Talijana ''Fulvio Tomizza'', dok će se u 20 sati u Gradskoj knjižnici održati prezentacija romana ''XYZ'' Murinsa Čorbića.

Od 29. travnja do 1. svibnja održat će se humanitarna akcija u sklopu koje će se prikupljati sredstva za potrebite građane. U subotu će se na Novoj obali održati sedma po redu međunarodna old timer izložba vozila u organizaciji kluba ''Eppur si muove''. Istog će se dana na istom mjestu održati i četvrti kup u pljočkanju te akcija ''Hoditi i zdravi biti'. U večernjim satima na Trgu slobode publiku će rasplesati i raspjevati Luka Nižetić čiji je koncert najavljen za 20.30 sati.

Kako to već biva 1. maj će započeti budnicom u 10 sati. Puhački orkestar Naša sloga i umaške mažoretkinje prodefilirat će centrom Umaga i podignuti atmosferu. U Bašaniji će započeti 47. međunarodni prvosvibanjski nogometni turnir veterana ''Over 35''.

Nastavljajući u sportskom duhu, od 1. do 15. svibnja Umag će biti domaćin dvaju svjetskih turnira na kojima će se natjecati više od 1.200 tenisača iz 45 zemalja u organizaciji ITF-a.

Ono što će zasigurno ostati u pamćenju ovog tjedna grada Umaga je performans umaške umjetnice Slavice Marin ''Svjetlost za žive'', a koji će se održati u srijedu, 4. svibnja na deponiju u Donjem Picudu u 20 sati.

Na Dan grada Umaga, 6. svibnja, program će započeti već u jutarnjim satima, tako da će se u 9 sati položiti vijenac na centralnom groblju u spomen na preminule borce u NOR-u i Domovinskom ratu. Postavit će se i ploča jednom od najafirmiranijih fizičara s ovog područja, rođenog u Babićima, prof. dr. Mariju Škrinjaru, te će se održati Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Umaga, nakon koje će uslijediti kulturno-umjetnički program u organizaciji Grada i nacionalnih manjina.

-Manjine su bogatstvo, raznolikost je bogatstvo. U čast tome, u sklopu same manifestacije Dana grada, nacionalne manjine će se predstaviti svojim kulturno-umjetničkim programom, kaže Bassanese.

Muzej grada Umaga će u petak, 6. svibnja održati stručno vodstvo kroz izložbu ''Umaški fotoalbum'', dok je 7. i 8. svibnja na redu 12. međunarodni odbojkaški turnir, a 8. svinja devetnaesti po redu međunarodni kup u sportskom ribolovu u 9 sati, te natjecanje u brdskom biciklizmu u 10 sati. (Tea GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter