Sedam dana na Hvaru za 800 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lipanj ce mnoge na Jadranu izvuci iz predsezonskog minusa, a hotelijerski popusti u šestom mjesecu idu cak do pedeset posto. Cijene odmora usporeduju se pažljivije nego što to mnogi u putnickim agencijama pamte.

U lipnju, osim cijena, dobro "padaju" i praznici. Iduci je tjedan Tijelovo, a za dva tjedna slavi se Dan antifašizma i Dan državnosti, pa ce mnogi spojiti jedan dugi vikend ili cijeli tjedan odmora.

"To se i te kako osjeca na potražnji. Nakon slabog interesa za putovanja tijekom predsezonskih mjeseci, zanimanje za odmor u lipnju jako je poraslo. Trenutno se Jadran prodaje na lanjskoj razini, što je poboljšanje u odnosu na protekle mjesece. Prodaja odmora na Mediteranu je cak deset posto bolja nego lani, a otprilike toliko bolje idu nam i europska putovanja", kaže Nikolina Frklic iz adriatice.net.

"Popusti na lipanjske cijene idu cak i do 50 posto, i ne završavaju u lipnju. Neki hotelijeri daju sniženja i za prvi dio srpnja. Mnogi daju popuste i na kupnju ljetovanja 30 dana prije polaska", kaže Lucija Glušcevic iz Generalturista.

U agencijama kažu kako je vecini zainteresiranih cijena presudna u odabiru destinacije, pa su se pobrinuli ponuditi aranžmane kojima mogu privuci krizom osiromašene gradane.

Tako se sedam polupansiona na Hvaru može naci vec za 800 kuna, u Crikvenici cete za to odvojiti 1.085 kuna, u Jelsi 823 kune, u Postiri 1.197 kuna, a u Baškoj Vodi 1.120 kuna.


Podijeli: Facebook Twiter