Sebastijanu Vidoviću opozvana uvjetna kazna

Sebastiana Vidovića dovode na pazinski sud (Arhiva)
Sebastiana Vidovića dovode na pazinski sud (Arhiva)

Sebastijan Vidović (36) iz Poreča nepravomoćno je osuđen na pazinskom Općinskom sudu na jedinstvenu kaznu zatvora od tri godine zbog teške krađe krajem lanjskog svibnja u naselju Finida u Poreču. Pazinski sud ga je zbog teške krađe osudio na dvije i pol godine, a pridodao mu je osam mjeseci.

Naime, Vidoviću je opozvana uvjetna kazna sa zadarskog Općinskog suda gdje je osuđen zbog krađe na osam mjeseci zatvora, uvjetno na tri godine. Sud je ujedno Vidoviću produljio istražni zatvor gdje se nalazi od kolovoza prošle godine. No, ima mogućnost izlaska iz zatvora do pravomoćnosti ako uplati jamčevinu od 250 tisuća kuna.

Vidović je proglašen krivim jer je 24. svibnja prošle godine u jutarnjim satima provalio u obiteljsku kuću Ecija Popovića u naselju Finida u Poreču tako što je provukao ruku kroz podignute škurnice i otvorio grilje na vratima na prvom katu kuće. Iz kuće je ukrao više komada zlatnog nakita, satove i pištolj Smith-Wesson ukupne vrijednosti veće od 122 tisuće kuna.

Podsjetimo da je protiv Vidovića u tijeku kazneni postupak na Županijskom sudu u Puli gdje se zajedno s drugookrivljenim Antonijom Barbićem (33), također iz Poreča, brani zbog pokušaja ubojstva Danijela Čibarića iz Kopra početkom lipnja 2010. godine na parkiralištu kasina Zephyr u Plovaniji. Obojica se u ovom slučaju ne osjećaju krivima za optužbe, no suđenje u Puli još nije gotovo. (M. SARDELIN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter