Sebastianu Vettelu VN Bahreina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Aktualni svjetski prvak Nijemac Sebastian Vettel u bolidu Red Bulla pobjednik je Velike nagrade Bahreina, četvrte utrke Svjetskog prvenstva Formule 1 održane na pustinjskoj stazi Sakhir.

Vettel je na dominantan način stigao do druge ovosezonske, a ukupno 28. pobjede u karijeri, kojom je preuzeo i ukupno vodstvo. Nijemac je s 28 pobjeda preskočio Britanca Jackiea Stewarta i sada je šesti na listi svih vremena, koju predvodi Michael Schumacher s 91 trijumfom.

Drugo mjesto osvojio je Finac Kimi Räikkönen, a treće njegov momčadski kolega Francuz Romain Grosjean, pa Lotus ima veliki razlog za zadovoljstvo nakon Bahreina. Zanimljivo je da je i prošle godine u Bahreinu poredak prve trojice bio potpuno isti.

Velika nagrada Bahreina održana je uz dosad najveće osiguranje od svih utrka F1 s obzirom na nestabilnu političku situaciju u toj zemlji u kojoj F1 baš i nije dobrodošla.

Vettel u ukupnom poretku ima deset bodova više od Räikkönena, koji sada ima niz od 21 utrke u kojima je osvajao bodove. (Hina/APA)


Podijeli: Facebook Twiter