Seasplash Platforma od subote do Nove godine

S konferencije za novinare Seasplasha
S konferencije za novinare Seasplasha

Uz slobodan ulaz na sva događanja, ovogodišnja, deveta Seasplash Platforma počinje u subotu i traje do dočeka Nove godine 31. prosinca na raznim gradskim lokacijama, a u organizaciji Visualab/Edusplash multimedijske platforme za edukaciju i razvoj, Seasplash platforme i Pula Film Festivala.

U subotu od 15 do 20 sati drugi se put natječu skateri u Ciscuttijevoj ulici. Udruga Wanted okuplja natjecatelje iz cijele Hrvatske koji u raznim vidovima natjecanja dokazuju sposobnosti vladanja skateom. Sve će biti popraćeno setom pulskog DJ-a Teddyja Leea, uz live video streaming pulske Medvid produkcije.

Treće po redu natjecanje breakdance i hip-hop plesačica i plesača održat će se u petak 18. prosinca, od 13 do 22 sata, u sportskom centru Pattinaggio. Udruga ABoriginal Crew okuplja plesače iz Hrvatske i inozemstva, a glazbenu podršku natjecanju dat će zagrebački DJ Wize Kid, također uz live video streaming Medvida.

Program se zatim nastavlja u božićni petak, 25. prosinca Showcase partyjem u Titovom parku, od 17 do 2 sata, a nastupit će pulski glazbeni kolektivi Pulap Reggae Station, Arboretum kolektiv, Exotic Times te Seasplash, uz svjetlosnu potporu Visualia Teama iz pulske Udruge Sonitus te Medvidov live streaming.

Dan poslije, u subotu 26. prosinca, na rasporedu je "Urban Penetration", događanje kojim Udruga Seasplash ulazi u pulske prostore u kojima dosad nije bilo nikakvih manifestacija, dajući im tako, kako su danas čulo na konferenciji za novinare organizatora iz udruge Seasplash, kulturno-zabavni smisao i funkciju.

Ovaj put bit će to punk-rock koncert u središnjem dijelu Null Kanala pulske tvrđave na Kaštelu ,u kojem će od 21 do 3 sata nastupiti tri pulske grupe Saša 21, Mighty Zazuum i Sake te, kao gosti, zagrebačke grupe Motus Vita Est i Mašinko.

Manifestaciju Seasplash Platforma #9 tradicionalno će zatvoriti veliki elektronski doček Nove godine "NYE Party". Od 21 do 5 sati ujutro na tri floora - Slurp!, Seasplash i Marsroom - party će se prvi put održati u cjelokupnom Null Kanalu ispod tvrđave na Kaštelu, a 20-ak DJ-eva i producenata posjetiteljima će pružiti mješavinu house, techno, dub i psy trance ritmova.

Slurp! Floor predvodit će nizozemski Dj TLR, vrtjet će rani hip-hop i electro funk, a od domaćih snaga bit će tu još Bebetto, Adoo, Rich, Innaca, Poco Locoi i Isan Hets. Seasplash Floor ponudit će "sudar" pulskih soundsystema Munchies i Seasplash, uz specijalne goste, dok će s psy-trance elektronskom glazbom, dok će Marsroom Floor predvoditi nizozemski autor Ozmali. S njim će glazbu puštati i Puljani Green Screen, Teddy Lee i Alen te Riječani iz Radical Fusiona. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter