Seasplash: Nadahnuti Hornsman Coyote & Soulcraft


Za subotnje, dobro posjećene predzadnje večeri 13. izdanja Seasplash festivala na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo, program na glavnoj pozornici, nakon Kiše metaka, obilježili su energični i angažirani St!llness (nastup su zaključili novom pjesmom "Fala lipa"), a ugodno je iznenađenje bio nastup Hornsman Coyote & Soulcraft.

Nemanja Kojić, poznatiji pod umjetničkim imenom Hornsman Coyote, srpski je reggae izvođač, trombonist, pjevač, a godinama i frontmen reggae-metal grupe Eyesburn, čiji su, pak, pojedini poštovatelji manje oduševljeni ovim novim, mirnijim reggaeom.

Njihov preksinoćnji koncert, osim nadahnute izvedbe melankoličnog reggaea predvođenih dobrim Nemanjinim glasom, obilježila je i iznimna zvučna slika te sugestivan tandem trombona, na poseban užitak fanova u prvim redovima.

Nakon toga nastupio je francuski duo Iphaze, koji od dubstepa i drum'n'bassa razvijaju masivan zvuk, usklađen s videom političkog sadržaja. Vrijedi izdvojiti da se od ponoći do 2 sata "grotlo" prilično napunilo rasplesanim mnoštvom, za što je odličnim drum&bassom zaslužan Kula, voditelj i suosnivač bass manifestacije VuBass, koji je 2011. izabran kao jedan od Nucomer DJ?a u sklopu popularnog Illectricity festivala u Zagrebu.

Sinoćnju su, pak, posljednju festivalsku večer, uz brojne DJ-eve i producente na okolnim pozornicama, trebali zaključiti na "mainstageu" Sassja iz Tuzle, tekstopisac i jedna od rijetkih ženskih MC-a u regiji (singl "Etikete" sa Remi), zagrebački Elemental i Abop te talijanski The Natural Dub Cluster. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter