Seasplash: Glazba, ples i skejtanje u centru Pule

New York Ska-Jazz Ensemble nastupit će u Titovom parku 18. prosinca
New York Ska-Jazz Ensemble nastupit će u Titovom parku 18. prosinca

Program desete Seasplash platforme koja će se na više mjesta u Puli održati od 10. do 31. prosinca predstavljen je u utorak na konferenciji za novinare u Cyber caffeu u Puli, a o bogatom programu govorili su Boris Bjelica i Davor Uljanić iz Seasplasha, Nino Fanuko iz udruge Wanted te Vinka Bedeković i Mihaela Cenkovčan, dvije polaznice Edusplash platforme. Seasplash platforma #10 održava se u organizaciji udruge Seasplash uz podršku polaznika EduSplash multimedijske platforme za edukaciju i razvoj.

Kako je na početku rekao Uljanić, sa ovom platformom započeli su kako bi alternativnu glazbu približili centru grada, počelo je s Danteovim trgom, nastavilo se na Karolini a zadnjih godina raštrkali su se po gradu.

Ulaz na sva događanja je besplatan, a prvi događaj u sklopu ovogodišnje manifestacije je natjecanje skatera Wanted Skate Contest koji će se održati prvi put u novom skate parku u dvorištu Rojca i to u subotu.

- Očekuje se 40-50 skatera, nagrade su bogate a prijava nema, kaže Fanuko. Udruga Wanted okuplja natjecatelje iz Hrvatske i regije koji će u raznim vidovima natjecanja dokazati svoje sposobnosti vladanja skateom, a sve uz prigodnu glazbenu potporu lokalnih DJ-a. Natjecanje traje od 11 do 16 sati, a after party od 18 do 2 sata.

Tjedan dana kasnije, u subotu 17. prosinca u Pattinaggiu održat će se C.U.B.E. Breakdance and Hip-Hop Contest Vol. 4 na kojem će se od 12 do 23 sata natjecati breakdance i hip hop plesačice i plesači održat će se u Sportskom Centru Pattinaggio u Puli. Udruga Aboriginal Crew okuplja plesače iz Hrvatske i inozemstva. Uz natjecatelje iz Hrvatske, Slovenije i Italije, prvi će put na ovom natjecanju nastupiti i plesači iz Maroka. Uljanić poziva ljude da dođu jer će natjecanje biti dosta spektakularno.

Nakon toga manifestacija se seli u Titov park gdje će u sklopu potprograma Urban penetration (Urbano prodiranje) u nedjelju 18. prosinca biti održan koncert koji su organizatori zamislili kao "popodnevno opuštanje" s obzirom da će početi točno u 19 sati biti gotovo najkasnije do 22. Urban penetration je događanje kojim Udruga Seasplash ulazi u objekte i prostore koji se nalaze u Puli, u kojima nema i do sada nije bilo manifestacija. Nastupit će New York Ska-Jazz Ensemble, a kao predgrupa zasvirat će pulske snage fusion Shugo's Foosy. New York Ska-Jazz Ensemble sastoji se od međunarodnih glazbenika, koji su prethodno svirali u drugim poznatim bendovima. Njihov glazbeni izričaj kombinacija je dancehalla, reggaea, rocksteadya i jazza. Izdali su deset albuma i redovno sviraju po Europi, Kanadi, Sjevernoj i Južnoj Americi. Poznati su po energičnim i kvalitetnim nastupima a njihov nastup, kaže Bjelica, nikako ne bi trebalo propustiti. Shugo’s Foosy je pulski fusion bend osnovan 2011. godine, a čine ga Alen Špada (gitara), Leon Brenko (klavijature), Boris Bošković (bas) i Dušan Kranjc (bubnjevi).

Tjedan dana kasnije, na Badnjak, na istom mjestu održat će se Showcase party koji će trajati od 19 do 4 sata. Showcase je glazbeni program koji je začet pod kapom Udruge Seasplash i zamišljen kao platforma za mlade i neafirmirane DJ-e, producente i izvođače koji pokrivaju stilove reggae, dub, dubstep, dancehall, jungle, d'n'b… Nastupit će PulaP Reggae Station, Arboretum Kolektiv, Exotic Times, Vibrations Addict, Seasplash (Sheco, Brada).

Deseta Seasplash Platforma će biti okončana zadnji dan 2016. i prvi dan 2017. godine jer će se 31. prosinca u tunelima Zerostrassea održati novogodišnji party za ljubitelje elektronske glazbe s 20-ak DJ-a i producenata, na tri pozornice. Bjelica je tako jučer najavio da će Seasplash, Slurp! i Marsroom pozornice pružiti posjetiteljima mješavinu reggae, dub, d'n'b, jungle, techno, house i trance ritmova za sam početak nove godine. Na Seasplash flooru nastupit će Warrior Charge Soundsystem (I), Filip Motovunski, Munchies, Jinsan Kingston i Meniga. Na Slurp! Flooru nastupit će Marta (SLO), System Divine, Adoo vs Poco Loco, XXL, Rich i Bebetto. Na Marsroom Flooru nastupi će Too Faar (live!), Obeah, Microhell i Alen.

Ovogodišnja Seasplash platforma sastavni je dio manifestacije Prosinac u Puli, a organizatori zahvaljuju Gradu Puli - Odjelu za kulturu, Turističkoj zajednici Grada Pule, ustanovi Pula Film Festivalu i svima koji su im pomogli i s njima surađuju. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter