Seal u Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncert svjetske zvijezde suvremene pop/rock/soul/R&B/ glazbe - Seala, okoncan je ovacijama. Nastup britanskog pjevaca brazilsko-nigerijskih korijena u pulskoj je Areni, u sklopu njegovog europskog dijela turneje "The commitment tour" na kojoj promovira svoj posljednji, sedmi studijski album, protekao u iznimno toploj atmosferi.

Vrlo dobre izvedbe uspješnica sa svih sedam albuma, kao i fenomenalna interakcija Seala i publike glavna su obilježja pulskog nastupa zvijezde koja vec cetvrti puta posjecuje Hrvatsku.

Nakon krace uvretire splitske klape sv. Florijana, koja je medu ostalim izveli svoj hit "Kako cu joj rec' da varim", Seal je nešto prije 22 sata stupio na pozornicu pulskog amfiteatra, na svekoliko oduševljenje publike.

"If I am any closer", uvodna numera posljednjeg albuma, bila je prva u nizu svepriznatih skladbi, bezvremenskih hitova kojima je ovaj glazbenik više puta osvajao Grammyje. Uslijedile su "The beginning" i "Killer" s prvog, zatim pjesme s albuma "System".







Kako je bilo ocekivano, Seal je svoj izniman autorski repertoar zacinio klasicima soul glazbe što je postalo nezaobilazno na njegovim nastupima. Culi smo "Knock on wood", zatim "It's a man's world", skladbe koju su prije njega pjevali ponajbolji crni pjevaci antologijske americke glazbe Ottis Redding i James Brown, cijim je maestralnim izvedbama ovaj britanac stao uz bok.

- Jako ste uljudni, osjecamo se ugodno kod vas, kazao je Seal. Nakon izvedbe jednog od najvecih hitova - "Crazy" pjevac se sa svojim pratecim sastavom povukao iza scene, a publika ga je, ocekivano, pozvala na bis.

Za povratak na scenu uslijedila je skladba "Amazing" i spektakl se nastavio do nešto  malo prije ponoci. Dirljiv moment bio je kada je Seal iz publike na scenu pridigao malu sretnicu koja se predstavila imenom Ruža, a kojoj je kantautor posvetio laganicu "Secret" s novog albuma. Za kraj uslijedila je "Silence", singl takoder skinut s "Commitmenta".

Seal je u Puli potvrdio da je neprikosnoveni interpretator, kantautor, seks simbol i zabavljac. Svojom je karizmom i šarmom kompletne osobnosti apsolutno dominirao i plijenio pažnju publike. U pratnji svojih glazbenika, medu kojima su neki s njim od pocetka njegove karijere, još je jednom pokazao kako zvuci suvremeni pop rock na svjetskoj razini.


Podijeli: Facebook Twiter