Sea Star Festival na prostoru cijele umaške lagune

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

"Početkom ožujka zbog ogromnog interesa publike udvostručen je početni kapacitet Sea Star Festivala, a nastavak tog izvanrednog vala, koji je doveo do prodaje više od 80 posto ulaznica, rezultirao je još jednim povećanjem kapaciteta, festivalskom mapom koja se sada prostire oko cijele lagune i čak dva puta većim brojem pozornica i festivalskih zona u odnosu na prvi plan! Po 25.000 ljudi dnevno, u petak 26. i subotu 27. svibnja, uživati će u glazbenim programima i atraktivnim neglazbenim sadržajima u čak 13 zona unutar umaškog kompleksa Stella Maris", izvijestili su danas organizatori Sea Star Festivala.

Naime, napominju da je osnovni plan o šest festivalskih scena u Stella Marisu podignut na ukupno sedam jer se Addiko Tesla pozornici, Nautilus Areni powered by Radio 101, Exotic Laguni, Zion Beatsu, Silent Octopusu i Party Cinemi pridružio Godlfish Stage, pozornica najbliža otvorenom moru.

- Zion Beats pozornica je posvećena reggae i dub kulturi na kojoj će nastupati izvođači iz Velike Britanije i regije, a predvode ih Nina Davis, Mak Floss i King Calypso. Exotic Laguna prepuštena je u ruke latino ritmova koje će diktirati brojni DJ-i i MC-i koje predvodi kubanski majstor plesa Choma Sumba Garcia, a temperaturu će dodatno podizati atraktivne plesačice. Obje pozornice svoj će program započinjati već u podne. Silent Octopus jadranska je verzija popularnog Silent Disca, jedne od pozornica EXITa na kojima se stvarala najveća gužva. Najglasniji tihi tulum na Sea Star Festivalu također će predstaviti tri različita kanala, žanrovski šarolika od hitova 80-ih i 90-ih do aktualnih pop, dance, hip hop, trap, rock i disco blockbustera. U blizini Silenta smjestilo se najrasplesanije kino pod vedrim nebom. Party Cinema donosi Best Of snimke nastupa sa tri Exita (2014. – 2016.) te pune koncerte Bastillea, Dave Clarka, Nine Kraviz, Georgea Clintona, Jamesa Zabiele, The Vaccines i mnogih drugi kojima su zapalili mase na Petrovaradinskoj tvrđavi. Najmlađa pozornica festivala, Goldfish Stage, svojim će laganijim setovima već od podneva zabavljati publiku, da bi se kako večer odmiče pretvorila u još jednu punokrvnu diskoteku na otvorenom. Za DJ pultom izmjenjivat će se regionalna DJ reprezentacija, naglašavaju organizatoru Sea Stara.

Ovih pet pozornica upotpunit će glazbeni program kojeg na dvije glavne scene predvode The Prodigy, Fatboy Slim, Paul Kalkbrenner, Dubioza Kolektiv, Pendulum, Modestep, Spiller, Umek, Urban &4, Elemental i mnogi drugi.

Bogati su i izvanglazbeni sadržaji. Tako će Sea Star Festival predstaviti dvije playground zone na kojima će se, uz pomoć partnera festivala, odvijati atraktivne akcije i aktivacije. Sea Star Lounge i Koktel Zone donose bogatu i raznovrsnu ugostiteljsku ponudu, jednako kao i Foodland i Fastfoodland gastronomsku. Otvaranjem zona i nove pozornice zaokružen je i finalan oblik Sea Star Festivala koji sada zauzima prostor oko cijele lagune oko koje će se publika moći nesmetano kretati, napominju organizatori. (Priredila B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter