Sea Star Festival: Impresivan popis izvođača

DJ Umek
DJ Umek

Nešto manje od dva mjeseca uoči Sea Star festivala u Umagu, EXIT tim otkriva i treći val izvođača koji 26. i 27. svibnja stižu u kompleks Stella Maris. Impresivnom popisu koji predvode headlineri The Prodigy, Fatboy Slim, Paul Kalkbrenner, Modestep, Pendulum i Dubioza Kolektiv, sada se pridružuje još dosta velikih imena regionalne rock i punk scene kao što su PipsChips&Videoclips, Fakofbolan i Nipplepeople, te domaći i regionalni elektronski magovi Umek, Spiller, Petar Dundov, Aney F i Marina Karamarko.

Techno div svjetskog glasa

Iz susjedne Slovenije dolazi techno div svjetskog glasa, Umek. Popularni glazbenik slovenske, ali i suvremene elektronske scene u cijeloj regiji, redovito nastupa na najvećim festivalima kao što su Tomorrowland, Awakenings, Time Warp ili Electric Daisy Carnival. Ekskluzivni party na Sea Staru napravit će i čuveni talijanski DJ i producent Spiller, čiji megahit "Groovejet", u kojem se prvi put na globalnoj sceni predstavila i zanosna Sophie Ellis-Bextor, i dalje se smatra jednom od najvažnijih numera plesne glazbe. Punokrvni disco-house singl prodan je u više od dva milijuna primjeraka te je čak postao prva pjesma ikad puštena na Appleovom tada skroz novom proizvodu, iPodu!

Popisu izvođača pridružit će se i doajen hrvatske scene, Petar Dundov. Kroz karijeru dugu više od 20 godina, objavio je pet albuma i mnoštvo singlova, te nastupao u najprestižnijim svjetskim klubovima kao što su Berghain, Fuse, Tresor, Rex ili Sub Club. Na Sea Star dolazi i karizmatična predstavnica nove generacije hrvatskih techno DJ-eva, Marina Karamarko, koja iza sebe već ima rezidenturu u cijenjenom klubu Sankeys na Ibizi, te nastupe u klubovima u Londonu, Berlinu, Parizu, San Franciscu i drugim vodećim destinacijama.

Najzagrebačkiji bend

Iz Slovenije stiže i DJ i producent Aney F, osnivač ljubljanskog Innocent Music labela, čije se ime pojavljuje na visokim pozicijama ljestvica na Beatportu.

Na vrhuncu djelovanja stiže i najzagrebačkiji bend, kraljevi velikih pozornica koji spadaju u sam vrh hrvatske rock hijerarhije, legendarni PipsChips&Videoclips. Njihova ogromna karijera donijela je nebrojene hitove, od najljepših balada do navijačkih himni kojima je zajednička specifična poetika karizmatičnog frontmena Dubravka Ivaniša. Ekipi se priključuje i pulski Fakofbolan, jedan od najdugotrajnijih punk bendova na ovim prostorima, poznat i kao bend vezan uz kolektiv Monte Paradiso u sklopu kojeg su započeli s organiziranjem istoimenog, danas već kultnog hardcore punk festivala.

A na krilima novog singla "FRKA", obrade Zdenke Kovačiček, stiže i hrvatski elektro-pop bend Nipplepeople. Ovaj tajanstveni maskirani dvojac stekao je popularnost širom regije hit singlom "Sutra", a na Sea Staru donose novi materijal.

Zbog izuzetnog interesa publike iz cijele Europe, posljednji, limitirani kontingent festivalskih ulaznica za Sea Star po cijeni od 259 kuna bio je u prodaji još samo do danas.

Festivalske karte za Sea Star Festival kupiti se mogu on line i na svim fizičkim prodajnim mjestima Entria i Ticketshopa, a uz njih dostupne su VIP Gold karte po cijeni od 749 kn te jednodnevne ulaznice po cijeni od 199 kn. (Priredila V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter