Sex On The Beach na Punta Križi

Plaža Punta Križa u Rovinju (N. O. R.)
Plaža Punta Križa u Rovinju (N. O. R.)

I kao da Rovinj nema dovoljno senzacionalističkih pa i senzacionalnih vijesti, poput nedavno "pahnutog" srebrnog tanjura Pabla Picassa iz Zavičajnog muzeja Rovinj, niti tjedan dana kasnije, opet se o njemu zbori kao svjetskom gradu, sa svim njegovim prednostima i manama.

Ovog puta, za epitet "uzbudljivog" centra, provjereno zaslužni su naši gosti, konkretno dva para, koji se u subotu opustio na "zloglasnoj" swingerskoj plaži na dijelu poznatijem pod imenom Punta Križa, koju već treću godinu za redom, poradi sprječavanja neprimjerenog ponašanja (a svi dobro znamo da je riječ bilo o "live sexu"), nadgledaju i kontroliraju zaštitari. Naime, dva su para "u klinču" ulovljena i zbog istih su "pokretnih radnji", privedeni na kod suca Prekršajnog suda koji im je, neslužbeno doznajemo, odrezao kaznu i presudio temeljem Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - član 14., a koji kaže :"Tko na javnom mjestu vrijeđa ili omalovažava moralne osjećaje građana, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana". Dakle, kako lijepo shvatismo "Sex On The Beach" kažnjava se novčanom kaznom od 100 eura.

Inače, valja istaknuti da su, pored zaštitara, od ljeta 2013, godine duž plaže Punta Križa postavljene i ploče s upozorenjem o zabrani nedoličnog  ponašanja. Pet ploča duž tisuću metara i zaštitari, angažirani od strane Grada Rovinja i njegove Turističke zajednice, do subote, kada je i evidentiran prvi (odnosno dva nemoralna ponašanja) davali su rezultata. No, kako narod lijepo veli, i najboljima se katkad javno omakne. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter