SDP: Za konsolidaciju proračuna i uređenje Peškere


Osiguravanje 24-satnog dežurstva porečke hitne pomoći s minimalno dva tima, konsolidacija gradskog proračuna, poboljšanje društvenog i socijalnog standarda te razvijanje obiteljskog turizma s četiri zvjezdice, poticanje otvaranja malih butik-hotela i uređenja javnih plaža, neke su od ključnih točaka izbornog programa porečkog SDP-a koje su na današnjoj konferenciji za novinare istaknuli Darko Saftić i još nekoliko kandidata s liste za vijeće.

Među prioritetima istaknuo je i izgradnju sustava navodnjavanja poljoprivrednih površina iz različitih izvora, donošenje plana i aktivno traženje investitora za gospodarsku valorizaciju Peškere uz marinu i lučicu za domicilno stanovništvo, hotelske kapacitete i kongresni centar te preuređenje gradske rive kao mediteranskog grada.

- Izborna lista predstavlja izraz raznih društvenih skupina, u skladu sa strukturom stanovništva našeg grada. Na listi se nalazi pet kandidatkinja, ili 29 posto, šest kandidata mlađih od 30 godina, što je 35 posto, a umirovljenici i osobe zrelije životne dobi također su kvalitetno reprezentirani na listi sa šest kandidata, ili 35 posto. Izborna lista sastavljena je kao uravnotežen spoj mladosti i iskustva, a kandidati su osobe iz raznih profesionalnih statusa zaposlene u javnom i privatnom sektoru, studenti, umirovljenici i mali obrtnici, rekao je Saftić.

Dodao je da očekuju dva, a priželjkuju tri vijećnička mandata. Na pitanje kojeg će kandidata za gradonačelnika podržati s obzirom na to da nemaju svojega Saftić je odgovorio da će u skladu s odlukama glavnog odbora o suradnji među članovima Kukuriku koalicije podršku dati članu ove koalicije, odnosno IDS-ovom kandidatu Ediju Štifaniću. (Napisala i snimila V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter