SDP: U novom mandatu - decentralizacija

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Hrvatska raste, taj rast se više ne može zaustaviti, jedino što se smanjuje je deficit, kaže Željko Jovanović * Nakon 20 godina priče i jalovih kamena temeljaca, ova je Vlada konačno pokrenula gradnju nove pulske bolnice, ističe Tanja Vrbat

"Sadašnji mandat simbolički zaključujemo otvaranjem studentskog doma u Puli, za koji su izdvojena sredstva iz državnog proračuna ponajprije zahvaljujući upornosti našeg zastupnika Peđe Grbina i IDS-ovog Valtera Boljunčića", kazao je na današnjoj konferenciji za novinare Željko Jovanović. On se zajedno s troje istarskih zastupnika, Tanjom Vrbat, Adom Damjanac i Peđom Grbinom, osvrnuo na rad Sabora u ovom mandatu, koji je, prema njegovim riječima, u suradnji s Vladom učinio puno za građane. "Hrvatska raste, taj rast se više ne može zaustaviti, jedino što se smanjuje je deficit. Milijun građana ima više plaće, porezno smo ih rasteretili", rekao je Jovanović.

Osvrnuo se na kritike prema vladajućima koje dolaze iz HDZ-a. "Ta je stranka predstavljala lošu vlast, a loša je i oporba. Govore o javnom dugu i uništenim radnim mjestima, a upravo u vrijeme dok su oni bili na vlasti javni dug je najviše rastao. Uništili su 566 tisuća radnih mjesta, dok sada broj nezaposlenih pada. Neka prestanu lagati, nema povratka na stare HDZ-ove navike", poručio je Jovanović.

Vrbat je istaknula da su istarski saborski zastupnici posebno ponosni na gradnju nove pulske bolnice. "Nakon 20 godina priče i jalovih kamena temeljaca, ova je Vlada konačno pokrenula gradnju", kazala je Vrbat. Smatra da je Vlada mnoge građane riješila dužničkog ropstva omogućivši konverziju kredita u "švicarcima". Uvjerena je da će se u novom mandatu SDP-ove Vlade ostvariti i decentralizacija Hrvatske. "U državi u kojoj prije četiri godine ništa nije funkcioniralo nije se moglo krenuti u decentralizaciju", rekla je.

Kao pozitivne poteze sadašnje Vlade Grbin je izdvojio ulaganja u istarske ceste. "Želja svih nas je dovršetak Istarskog ipsilona, ali o tome se više ne odlučuje samo u Zagrebu ili Istri, već se definira i u Bruxellesu. Postoje dvije opcije za financiranje njegove gradnje, a to je da sav teret snosi koncesionar ili da se gradi isključivo državnim novcem, treće nema", rekao je Grbin.

"Dok su drugi obećavali, ova je Vlada gradila. Ona je vodila računa o građanima koje je HDZ pljačkao", istaknula je Damjanac. Smatra da Vladi nije bio dovoljan jedan mandat i da u drugom mandatu valja dovršiti posao. (B. ŽIŽOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter