SDP se ozbiljno priprema za izbore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gospodarski rast iznad cetiri posto, smanjenje doprinosa na place, porezna rasterecenja poslodavaca, obrtnika i izvoznika, ali bez megalomanskih projekata - s tim obecanjima SDP je u subotu krenuo u ozbiljne pripreme za parlamentarne izbore 2011. godine.

Tematsko-izvještajna konvencija najvece, zagrebacke organizacije SDP-a te zatvoreni radni sastanak šireg vodstva stranke koji ce citav vikenda trajati u Termama Jezercica kraj Zagreba obilježavaju start predkampanje najvece oporbene stranke koja vjeruje da ce još ove godine preuzeti vlast.

- Hrvatskoj treba stranka koja ce osigurati da ne budemo država koju ce ih krize izvlaciti medunarodni kreditori. Želimo cvrstu i stabilnu Hrvatsku, Hrvatsku koja nece biti prirepak Europske unije, nego mali div u EU. To ce osigurati SDP-ova vlada, porucio je Milanovic na konvenciji zagrebackog SDP-a pred 500-tinjak stranackih kolega.

SDP ce, obecao je, imati jednak odnos prema svim gradanima, svim regijama, a prema braniteljima - transparentan i uvijek isti stav. - Necemo prodavati maglu, bit cemo isti i kad smo na vlasti i u opoziciji, kazao je Milanovic referirajuci se tako na ustavne promjene u svrhu cementiranja braniteljskih prava, u kojima SDP ne želi sudjelovati.

Nakon zagrebackog skupa, tridesetak vodecih SDP-ovaca "preselilo" se u Jezercicu kako bi raspravili o izbornom nastupu, koaliciji sa HNS-om i IDS-om, te kljucnim programskim porukama.

Novinarima su vec u petak odaslali poruku kako nisu dobrodošli, a nije ni cudo da izbjegavaju novinarska "njuškala" jer je tjedan uoci sastanka otvorio za SDP dvije vrlo neugodne teme. Prva je konacni razlaz bivšeg premijerskog kandidata Ljube Jurcica sa SDP-om, a druga optužnica koju je protiv predsjednika HNS-a Radimira Cacica podiglo madarsko državno odvjetništvo zbog prometne nesrecu u kojoj je poginulo dvoje ljudi. I dok Jurcicev odlazak nitko u stranci ne komentira niti smatra znacajnim problemom, "slucaj Cacic" je nešto cime ce se morati ozbiljnije pozabaviti.

Clan predsjedništva SDP-a Tonino Picula i saborska zastupnica Ingrid Anticevic-Marinovic vec su tijekom ovoga tjedna javno priznali da ce slucaj Cacic definitivno opterecivati Kukuriku koaliciju u kampanji. (N. BOŽIC, Lj. BRATONJA MARTINOVIC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter