SDP Rovinja: Tko se boji pitanja, boji se i građana

Eda Kalčić i Goran Subotić (N. O. R.)
Eda Kalčić i Goran Subotić (N. O. R.)

Odluka o podizanju visine komunalne naknade za nemalih 90,5 posto dobrano je konfrontirala vijećnike SDP-a (koji su se istoj protivili), s vijećnicima IDS-a koji su glasali za nju.

- Reagiranjem konferencije na konferenciju i omalovažavanjem naših vijećnika kao "politički impotentnih" jer se nisu, po riječima gradonačelnika, izjasnili za javnu političku akciju - stav oko prikupljanja potpisa manjinskih prava, samo pokazuje što ih stvarno žulja i što ni za koju cijenu ne bi voljeli da im se događa dok su na vlasti, da im oporba postavlja argumentirana pitanja za odluke koje donose, ili da se posumnja u njihove dobre namjere i brigu za građanstvo, koje žele uvjeriti da je podizanje komunalne naknade za više od 90 posto isključivo za njihovo dobro, rekla je na konferenciji za novinare predsjednica Gradske organizacije SDP-a i vijećnica Eda Kalčić.

Govoreći o temi "političke impotentnosti SDP-a", koja je uostalom i bila naziv IDS-ove pressice, Kalčić veli da je pompozan naziv upotrebljen poradi skretanja pozornosti s važne teme i njenog minoriziranja i skrivanja pod tepih.

- IDS pod svaku cijenu želi skrenuti "komunalni problem" u sferu političkih igara. Jer, koliko je nama poznato, u Rovinju i Istri nema nesuglasica oko manjinskih prava, a gospodin Sponza kao saborski zastupnik i koalicijski partner SDP-a na državnom nivou, vrlo dobro zna koji je opći stav SDP-a, Vlade i parlamentarne većine o manjinskim pitanjima pa je mogao to i sam izreći na svojoj IDS-ovoj presici, a ne politikantski podmetati SDP-u "političku impotentnost", rekla je Kalčić, poručivši i da će gradska organizacija na čijem je čelu i nadalje inzistirati na trima ključnim stvarima -postavljanu pitanja, traženju odgovora i nuđenju rješenja.

Konferenciju je zaključila pozivom gradonačelniku da umjesto dobacivanja o političkoj impotentnosti SDP-a svoju prepotenciju stavi u službu svih građana, a ne samo svoje stranke. (N. O. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter