SDP Pule: Ferić suspendirao Martinčića na 2 godine

Danijel Ferić (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Danijel Ferić (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

Nakon što je predsjedništvo Socijaldemokratske partije Hrvatske u Zagrebu donijelo odluku o raspuštanju gradske organizacije, novoimenovani povjerenik SDP-a Pule Danijel Ferić donio je danas odluku o privremenom oduzimanju prava za obnašanje svih funkcija na razini gradske organizacije prvom pulskom SDP-ocu Denisu Martinčiću. Temeljem te odluke Denisu Martinčiću se na dvije godine oduzima pravo za obnašanje svih funkcija na razini pulske organizacije SDP-a.

Predsjedništvo SDP-a donijelo je 7. studenog odluku o raspuštanju gradske organizacije SDP-a Pule, navodeći kao je osnovni razlog politička pasivnost. Dana 3. prosinca donijeta je odluka o pokretanju stranačkog postupka protiv Denisa Martinčića.

Ferić u svom obrazloženju navodi da je Martinčić odgovoran za izrazito nizak postotak naplate članarine (51,71 posto), što je u suprotnosti s odredbama statuta stranke. Preciznije, od 239 člana gradske organizacije ukupno njih 170 ima negativan saldo od čega 141 član s dugom starijim od šest mjeseci.

- Na temelju podataka iz računovodstva SDP-a 12. studenog pulska gradska organizacija bila je u minusu 36.162,62 kune. Budući da je iz proračuna Grada Pule za 2012. za rad gradskog SDP-a izdvojeno 139.694,35 kuna, Martinčić kao predsjednik organizacije nije obavještavao predsjedništvo gradske organizacije i gradski odbor o financijskoj situaciji. Pored toga, nije obavještavao vodstvo stranke na što su se utrošila ta sredstva, navedeno je u Ferićevom priopćenju.

Upitan za komentar, Ferić nam je kratko odgovorio da se radi o unutarstranačkoj problematici te da ju ne namjerava komentirati.

Denis Martinčić kaže da je odluku očekivao, ustvrdivši da je ona plod naredbe Zorana Milanovića i rad egzekutora na terenu koji su nagrađeni dobrim pozicijama poput predsjednika Hrvatske lutrije za Danijela Ferića i saborske fotelje Peđe Grbina.

- Na formalne razloge koji su navedeni u odluci nemam komentara jer su trivijalni. Po tom kriteriju trebalo bi suspendirati više od polovine SDP-ovih organizacija i predsjednika. Ovakva odluka je za mene bila očekivana jer je postupak i pokrenut s ciljem da mi se onemogući kandidiranje na izborima za tijela SDP-a, odnosno strah od toga da budem ponovno izabran za predsjednika pulskog SDP-a. Istovremeno moram naglasiti da ti isti ljudi nikad nisu i ne bi za svoje funkcije dobili podršku članova SDP-a Pule i Istre, već su nametnuti i postavljeni od strane predsjednika Milanovića, zaključio je Martinčić. (Cristian Bruno GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter