SDP Pula: Ferić okuplja mlade i raspisuje izbore?

Povjerenik SDP-a za Pulu Danijel Ferić (M. MIJOŠEK/arhiva)
Povjerenik SDP-a za Pulu Danijel Ferić (M. MIJOŠEK/arhiva)

Je li na pomolu novi oštri sukob u pulskom i istarskom SDP-u te kršenje stranačkih pravila, ili je konvencija Foruma mladih SDP-a Pule, najavljena za petak, tek uobičajena sjednica koja široj javnosti ne bi trebala biti posebno zanimljiva?

Poslušamo li dio "forumaša" koji kažu da povjerenik SDP-a za Pulu Danijel Ferić krši statut i sva moguća pravila da bi osigurao stranačku infrastrukturu za predstojeće izbore unutar stranke, možemo se zapitati jesu li pulski socijaldemokrati krenuli nedemokratskim putem?

- Uoči održavanja unutarstranačkih izbora u gradu Puli, povjerenik Ferić pokušava preuzeti Forum mladih pulske organizacije. U petak u Domu "Mate Parlov" organiziraju konvenciju, a odluku o njoj donijeli su članovi koji nisu članovi odbora i koji nemaju pravo uopće organizirati takav sastanak.

Ferić to radi da bi osigurao stranačku infrastrukturu za predstojeće izbore u SDP-u, rekao nam je jedan član Foruma mladih SDP-a Istre.

- U moje ime nitko u Forumu mladih ništa ne organizira. Nisam se miješao u njihov rad, oni su samostalni i njihove odluke ne utječu na rad gradske organizacije. Pozvan sam, zajedno sa saborskim zastupnicima iz Istre, na sjednicu u petak i rado ću se odazvati, odlučno odgovara Danijel Ferić.

Kaže i da će se izbori u pulskoj gradskoj organizaciji za predsjednika održati u listopadu, dok će za ostale organe stranke biti održani u studenome. "U subotu ću objaviti kada će se raspisati unutarstranački izbori u Puli", napomenuo je Ferić. (D. GRAKALIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter