SDP predstavio kandidacijsku listu za vijeće Buja


- S obzirom na turbulencije u koje je naša stranka uključena na županijskoj i lokalnoj razini, ovi su izbori za nas velik izazov i test da vidimo kako nas građani percipiraju. Izlazimo samostalno, a krenuli smo od novih čvrstih temelja i koncentrirali se na formiranje najbolje moguće kandidacijske liste za Gradsko vijeće.

Članovi liste su u prvom redu kvalitetni mladi ljudi, spremni hrabro i konstruktivno sudjelovati u radu Vijeća, dajući svoj doprinos poboljšanju kvalitete života u našoj zajednici. Osim energije mladih, koji su veliki potencijal za budućnost, prisutno je iskustvo starijih koji će raditi s njima, kazala je na predstavljanju predsjednica bujskog SDP-a i nositeljica liste Bojana Puzigaća.

Naglasila je da će se zalagati za sva pitanja bitna sa socijaldemokratskog stanovišta, ističući ona socijalna kojima će pristupiti u suradnji s Centrom za socijalnu skrb, koja je i dosad bila dobra.

- Nije vrijeme za velika obećanja i parole, već za okupljanje sposobnih, voljnih i marljivih ljudi koji će se dokazati radeći za opće dobro, poručila je.

Marino Dussich, drugi na listi, kazao je da je spreman pomoći mladima i doprinijeti rješavanju sve akutnijih problema u Bujama.

- Kroz slijedeće četiri godine imat ćemo priliku iskazati se i zaslužiti povjerenje građana koje ćemo predstavljati u Vijeću, iznositi njihove probleme, mišljenja i prijedloge te se zalagati za razvitak grada, rekao je.

Napomenuo je da su na listi od 15 kandidata sedam žene te da su prisutni predstavnici talijanske i drugih nacionalnih manjina za čije će se interese također boriti.

Dean Božić je rekao da su prije četiri godine očekivanja građana bila jako velika, ali je uslijedilo razočaranje, posebno na gornjoj Bujštini.

- Obećanja je bilo puno, a među njima i izgradnja kanalizacijskog sustava u Momjanu, kojega još uvijek nema. Fekalije i danas plivaju ulicama, pa je u takvim uvjetima nemoguće govoriti o razvoju turističkih ili poljoprivrednih poduzetničkih inicijativa. Dosadašnji gradonačelnik nije organizirao ni jedan sastanak s mještanima koji rade i plaćaju poreze na temu poduzetništva, prirodnih potencijala ili poljoprivrede. Sve te grane danas stagniraju i zaista je vrijeme da na tom planu dođe do promjene, kazao je Božić. (Napisala i snimila K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter