SDP predao DORH-u ugovore MUP-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

SDP je danas predao DORH-u svu dokumentaciju o ugovorima koje je MUP potpisivao s agencijom Public Image u mandatu Racanove Vlade, zbog javno iznesenih sumnji iz redova HDZ-a da su sklapani bez javnog natjecaja. U slucaju SDP-ove Fimi-medije, kako su odmah navodnu aferu krstili mediji, radi se o cistom podmetanju i lažima, porucio je jucer predsjednik najjace oporbene stranke Zoran Milanovic. Šef SDP-a tvrdi da se radi o HDZ-ovoj taktici udaranja aferom na aferu.

- Nije lijepo kad visoke Vladine dužnosnike, kao neki dan, uhvate u laži oko interpretacija nekih natjecaja i javnih ponuda iz 2002. i 2003. Tada su natjecaji provodeni po najvišim mogucim standardima. Nije SDP prica, nego je prica HDZ i oni ce se s tim morati nositi, a nažalost su i hrvatska pleca prilicno opterecena problemima HDZ-a. SDP ne izmišlja afere, afere u koje su upetljani HDZ-ovci ozbiljna su kaznena djela i nije ih SDP ni njegov obavještajni aparat ili policija dao pred javnost. Pa nisu ministri iz HDZ-ove Vlade bili na saslušanju u SDP-u?!, komentirao je Milanovic.

Šef SDP-a tvrdi da se ne radi o medusobnom nabacivanju aferama, nego je rijec o pokušaju HDZ-a da zamagli vlastite probleme s korupcijom i prikaže sve politicare kao jednake.

- Vrlo dobro znate tko koga želi po svaku cijenu uprljati, tko financira stranku po zakonu, tko placa poreze i ciji prihodi su transparentni. Mi nemamo novca da kupimo auto od 4,5 milijuna i onda ga, kojeg li apsurda, doniramo Vladi. Tu nešto smrdi od pocetka, ali oni koji su se time trebali baviti su zatvarali oci, a sad vide, istaknuo je Milanovic.

U Saboru je komentirao i pravnu zavrzlamu oko provodenja referenduma o Zakonu o radu. Za SDP nema dileme da se referendum mora provesti po novom Ustavu.

Predsjednik RH Ivo Josipovic danas je ponovno odbio komentirati istrage koje su u tijeku, pa i one vezane uz bivšeg riznicara HDZ-a Mladena Barišica i njegovu povezanost s Ivom Sanaderom, ali založio se za otkrivanje kriminala "bez obzira u kojoj se stranci odvija".

- Za mene kao osobu koja je izvan stranacke politike važno je samo da svaki kriminal bude razotkriven, a podmetanje kao sredstvo politike nije dobro. Kriminal nacelno gledano nema stranacku pripadnost, a na DORH-u i policiji je da zanemare price koje su dio stranackih podmetanja i da profesionalno odrade svoj posao, istaknuo je Josipovic koji je danas, u povodu pocetka akademske godine, održao predavanje studentima Visoke novinarske škole.


Podijeli: Facebook Twiter