SDP-ovke prodavale tulipane za Zakladu Ana Rukavina

Prodaja cvijeća kao doprinos Zakladi Ane Rukavine (N. LAZAREVIĆ)
Prodaja cvijeća kao doprinos Zakladi Ane Rukavine (N. LAZAREVIĆ)

Pulski Forum žena SDP-a i gradska organizacija SDP-a Pule uključili su se i ove godine u tradicionalnu humanitarnu akciju za pomoć Zakladi Ane Rukavine. Na svom štandu na pulskoj gradskoj tržnici žene iz SDP-a tijekom prijepodneva prodavale su tulipane po simboličnoj cijeni od pet kuna i dijelile info-letke o Zakladi te se na taj način uključile u akciju "Omiljeni cvijet Ane Rukavine", koju organizira Forum žena SDP-a Hrvatske 5. travnja na razini cijele države.

- Obilježavamo sjećanje na prerani odlazak Ane Rukavine koja je preminula 2006. godine. Prodajemo tulipane te sav novac koji  prikupimo uplaćujemo u fond Zaklade Ana Rukavina koja skrbi i o registru dobrovoljnih darivatelja koštane srži. Budući da se akcija održava po cijeloj Hrvatskoj, i mi smo htjeli dati naš skromni doprinos. Ova akcija ne nosi nikakav politički predznak, jednostavno je iskaz solidarnosti prema svim oboljelima od leukemije i sličnih bolesti koje se mogu liječiti koštanom srži, rekla je potpredsjednica pulskog SDP-a Vera Radolović.   

Akcija prodaje tulipana, najdražeg cvijeta Ane Rukavine, koja je i u Puli privukla podosta zainteresiranih, pokrenuta je prije nekoliko godina na inicijativu Socijaldemokratskog Foruma žena SDP-a. Svake godine se organizira povodom obilježavanja Aninog rođendana 28. ožujka. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter