SDP-ovi ministri nisu komentirali smjenu Šegona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

SDP-ovi ministri, koji su se danas u Sinju okupili na stranačkom sastanku, nisu htjeli komentirati smjenu pomoćnika ministra financija Branka Šegona te kakva je pozicija njihovog kolege Slavka Linića, poručujući tek kako je u "slučaju Šegon" SDP pokazao da se može nositi s takvim situacijama.

Na novinarski upit je li taj slučaj "poljuljao" odnose u SDP-u i Vladi, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je kako je upravo u tom slučaju stranka pokazala da se može nositi s takvim stvarima.

"Kriteriji su takvi. Predsjednik je sve o tome rekao", poručio je Ostojić, uvjeren da spomenuta afera nije narušila imidž SDP-a, već upravo suprotno, pokazala je da SDP ima vrlo jasne kriterije.

"Slučaj Šegon", odnosno njegovu smjenu koju je preko televizije najavio premijer Zoran Milanović, a po njegovu nalogu jučer postupio ministar financija Linić, nije želio komentirati ni ministar uprave Arsen Bauk.

Naglasio je kako s ministrom Linićem dobro surađuje, a upitan je li Linić još uvijek "u milosti" premijera kratko je odgovorio da je on ministar.

Bauk je ustvrdio kako će o spornom Šegonovom kreditu svoje reći Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, kako za Šegona, tako i za svakog dužnosnika bilo koje stranke.

"Povjerenstvo za sukob interesa pokazalo je da radi neovisno, ne razlikuje stranačke boje kao ni to je li netko vlast ili opozicija, te provodi Zakon o sprječavanju sukoba interesa koji je bio jedan od uvjeta i u pregovorima. Pozivam sve dužnosnike da pročitaju malo i druge odluke Povjerenstva koje se ne tiču samo njih i da vide na šta je sve Povjerenstvo reagiralo. Pozivam i novinare da to naprave jer mislim da je počelo uspostavljati dobru praksu koja može vratiti povjerenje u politiku i političare", rekao je Bauk.

Za današanje izjave predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, koji je iz Trilja ponovno pozvao na rekonstrukciju Vlade, Bauk je kazao kako je od čelnika oporbe legitimno da predlaže rekonstrukciju vlade i traži prijevremene izbore, te podsjetio da je HDZ-ovce predsjednik Vlade i SDP-a Milanović pozvao da predlože rješenja, koja u SDP-u još očekuju.

Novinarima je na pitanja o mogućoj rekonstrukciji Vlade odgovarao i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU. "Ne mislite valjda da će oporba definirati sastav Vlade. Unutar Vlade i stranke nama nikakvih narušenih odnosa, a jedinstvo stranke je na najvišoj razini. Radimo, a to je važno. I danas članovi SDP- a u Vladi informiraju svoje kolege na terenu o svemu što radimo i poduzimamo, a to je i cilj našeg današnjeg okupljanja. To je ta naša kontinuirana komunikacija koja stranku samo jača, sigurno ne slabi", poručio je Grčić.

Na skupu je bila i potpredsjednica Vlade te ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, no ništa nije željela komentirati. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter