SDP-ovi ministri: Milanović nije najavio čistku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jučerašnju izjavu premijera Zorana Milanovića da će nakon izbora morati odgovarati članovi SDP-a koji podrivaju stranku, SDP-ovi ministri ne tumače kao najavu čistke, a poručili su da je sva energija Vlade usmjerena na provođenje reformi.

- SDP nije stranka čistki i premijer nije najavio ništa tog tipa. Stranka ima 40 tisuća članova koji su kolege, puno njih razgovara između sebe, prijatelji smo i nema nikakvih čistki, ustvrdio je ministar obrta i poduzetništva Gordan Maras nakon današnje svečane akademije u povodu Dana Europe i Dana pobjede nad fašizmom.

Kazao je da će se stranka u izbornoj kampanji prezentirati najbolje što može, a birače je pozvao da "glasaju za one koji su za red, zakon koji počivaju na antifašističkim vrijednostima, a ne za one koji su izrasli u stranci optuženoj za kriminal i strankama koje zagovaraju netoleranciju u društvu".

- To je jedina poruka koju SDP treba slati na ovim izborima i koju šalje i predsjednik stranke. Ni o kakvim drugim problemima koji se tiču same stranke ne govorimo i ne raspravljamo u javnosti. Ako imamo probleme, rješavamo ih među sobom, poručio je Maras.

Na izjave predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, koji se zalaže za prijevremene izbore, Maras je odgovorio da je Karamarko neozbiljan.

- Taj gospodin je neozbiljan. On vrlo dobro zna gdje se prijevremeni izbori trebaju tražiti, ali ga tamo nema. Dvije godine ga nisam vidio u parlamentu. Iako radim u Vladi i nisam zastupnik, 10 puta više sam u Saboru nego Karamarko, rekao je Maras.

Karamarka je pozvao da se posveti svom poslu saborskog zastupnika te da u Saboru nudi rješenja ili traži prijevremene izbore. "Onda će vidjeti hoće li ih dobiti ili neće", kazao je Maras, ocijenivši da je "u ovom trenutku neozbiljno razgovarati o prijevremenim izborima i novoj vlasti, kada alternative nema".

Mogućnost raspisivanja prijevremenih izbora odbacila je i potpredsjednica Vlade Milanka Opačić, ističući da su Vlada i parlamentarna većina stabilne.

- Sve što sada radimo saborska većina će apsolutno poduprijeti, jer je to jako važno da bi reforme uspjele, uvjerena je Opačić.

Ni ona se ne boji čistki u SDP-u nakon europskih izbora. "Osobno sam, kao i svi ministri, usmjerena prema reformama. Građani su nas birali zato da im život učinimo boljim. U ovom trenutku građani dosta teško žive, zaslužili su puno bolji život. Očekujem da će sve mjere koje smo radili u zadnje dvije godine napokon dati rezultate i cijela naša energija je usmjerena na to", rekla je Opačić.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić poručio je, pak, da je SDP jaka stranka i da će "iz svega toga izići kao pobjednik".

- Imamo stabilnu većinu u Saboru, jednu od najstabilnijih i prema tome, Vlada mora provesti reforme i obaviti posao za koji su nas izabrali građani, kazao je Mrsić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter