SDP-ove tribine u Sv. Lovreču i Selini

Damir Kajin, Silvano Matošević, Denis Peteh u Svetom Lovreču
Damir Kajin, Silvano Matošević, Denis Peteh u Svetom Lovreču

Uređenje starogradske jezgre, nastavak gradnje kanalizacijske mreže, preseljenje ambulante na prikladniju poziciju, uređenje nerazvrstanih cesta, uređenje raskršća na ulazu u mjesto, te završetak konsolidacije općinske Turističke zajednice, neki su od planova koje je u svom predizbornom programu istaknuo aktualni lovrečki načelnik Silvano Matošević i SDP-ov kandidat za tu funkciju na predstojećim lokalnim izborima.

SDP-ove tribine za građane održane su u ponedjeljak navečer u Selini i Svetom Lovreču, a na njima su uz Matoševića govorili i kandidat za donačelnika Denis Peteh, predsjednik općinskog ogranka stranke Milan Žužić, povjerenik pulske gradske organizacije Danijel Ferić te kandidat za župana Damir Kajin.

- Mandat iza nas bio je usmjeren na stvaranje projekata i drugi će mandat, ukoliko nam se pruži prilika biti usmjeren na njihovu realizaciju, rekao je Matošević. Dodao je kako su mala općina koja ima dugove i nema previše svojih sredstava, već ih treba osigurati tamo gdje ih ima, a to su EU fondovi, koji imaju puno programa namijenjenih upravo ruralnih sredinama. Peteh je pak istaknuo potrebu za formiranjem mjesnih odbora na području općine koji su most u komunikaciji između općinske uprave i sela i preko kojih se mogu izvršiti mnoge stavi na terenu. 

Na tribini u Svetom Lovreču, na kojoj se okupilo pedesetak mještana svih dobi i stranačkih pripadnosti, bili su prisutni i članovi udruge građana Parenzana i nezavisni kandidat za porečkog gradonačelnika Rodoljub Kosić. U svom obraćanju mještanima Kosić je rekao kako je suradnja sa Svetim Lovrečom uvijek bila odlična i izrazio nadu da će se ona nastaviti. Dodao je kako građanima mogu obećati da će korektno i savjesno obavljati svoje dužnosti, te da su se odlučili ponuditi program koji nudi zaokret u odnosu na dosadašnju politiku u gradu, te nastaviti sa svim projektima koji su dobro odrađeni.

Rekao je kako se Poreč nalazi u kompleksnoj situaciji u koji financijsko stanje nikada nije bilo na takvoj razini, te da se iz njega od turizma iznose milijuni, a da je grad na koljenima. Istaknuo je kako nisu protiv krupnog kapitala već za dijalog sa vlasnicima, kao i za razgovor sa svim građanima za koje bi željeli da ih upute u kojem smjeru ići u vođenju grada. (Napisala i snimila V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter