SDP-ovci ce u Porecu povecati broj potpredsjednika stranke?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao što smo vec pisali, oko 90 najviših dužnosnika SDP-a - ministara, zamjenika ministara i zastupnika - danas i sutra boravit ce u Porecu u hotelu Dijamant na radnom sastanku. Glavni tajnik stranke Igor Dragovan izjavio je jucer da je rijec o vec uobicajenom skupu kluba zastupnika na pocetku svakog mandata.

- Naravno, sada smo na vlasti i razumljivo je da je zanimanje za ovaj sastanak vece nego za onaj prije cetiri godine kada smo bili u oporbi. Bit cemo zajedno dva dana i imati priliku razgovarati u miru.

Bit ce rijeci o tome što je sve napravljeno u zadnja dva mjeseca, iza nas je, primjerice, donošenje našeg prvog proracuna. Bit ce rijeci i o boljoj koordinaciji Vlade i kluba zastupnika, o tome što sve treba napraviti do pocetka ljeta, kao i o tome na koji ce se nacin ministri i zastupnici ubuduce angažirati u stranackom radu na terenu, rekao je Dragovan.

U SDP-u ocito nemaju namjeru zapustiti rad u stranci, što je pogreška koja je dijelom napravljena nakon 3. sijecnja 2000. godine, kada je SDP takoder vodio Vladu. SDP-ovci žele poboljšati komunikaciju svojih predstavnika u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti.

Na druženje u Porec nije pozvana clanica predsjedništva stranke Željka Antunovic koja nije bila ni na izbornim listama SDP-a za parlamentarne izbore 4. prosinca prošle godine.

- Cula sam za skup u Porecu, ali nisam na njega pozvana. Vjerojatno je kriterij bio da tamo idu samo državni dužnosnici, rekla je Antunovic. Dodala je da se više nece baviti visokom politikom te da se nece kandidirati za bilo koju dužnost na predstojecim unutarstranackim izborima u SDP-u.

Na skupu u Porecu o izborima nece biti rijeci. Dragovan kaže da ce o tome razgovarati tek na sjednici Glavnog odbora stranke koja ce se održati 10. ožujka. U politickim kuloarima neslužbeno se može doznati da se razmišlja, medu ostalim, o povecanju broja potpredsjednika stranke, s dva na cetiri, te broja clanova predsjedništva s deset na 18.

- Istina je da se razmišlja o odredenim promjenama statuta, ali još uvijek ništa nije odluceno, rekao je Dragovan.

Predsjednika SDP-a birat ce svi clanovi stranke, vjerojatno negdje sredinom svibnja. Ocekuje se da ce aktualni predsjednik stranke Zoran Milanovic biti jedini kandidat.

Dva tjedna nakon izbora predsjednika održat ce se izborna konvencija SDP-a na kojoj ce se promijeniti statut te izabrati novi sastav predsjedništva, Glavnog odbora i svih drugih tijela stranke na državnoj razini.


Podijeli: Facebook Twiter