SDP-ov tihi desant na Istru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stotinjak najznacajnijih dužnosnika i clanova Socijaldemokratske partije Hrvatske okupit ce se ovog vikenda, od petka do nedjelje, u Istri. Iako iz stranke ovo veliko okupljanje ne najavljuju kao nešto posebno, vec vele da je rijec o uobicajenom unutarstranackog druženju i internom radnom sastanaku, ipak se radi o prvom takvom okupljanju nakon preuzimanja vlasti.

U Porec, tako, stižu svi SDP-ovi ministri na celu s premijerom i predsjednikom stranke Zoranom Milanovicem i vecina saborskih zastupnika SDP-a, što znaci da ce u Istri boraviti najveci dio Vlade i više od trecine Hrvatskog sabora.

Dolaze i SDP-ovi županijski i gradski celnici iz cijele Hrvatske a neformalni domacini bit ce im istarski SDP-ovci predvodeni predsjednikom Županijske skupštine Dinom Kozlevcem i dožupanom Vedranom Grubišicem.

Baza ce SDP-ovcima najvjerojatnije biti Rivijerin hotel Diamant, iako ce dio njih obici i neke druge gradove, poput Pule i Umaga. U središnjici stranke kažu da nece biti nikakvih protokolarnih zbivanja te, po svemu sudeci, niti izjava stranackih dužnosnika za javnost.

Ono što neslužbeno saznajemo jest da ce ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojic obici sjedište Policijske uprave istarske u Puli a poznato je i da ce u petak, u društvu svog kolege Zlatka Komadine, prisustvovati primopredaji i porinucu 25-metarskog policijskog patrolnog broda, izgradenog u pulskom Tehnomontu.

Doznali smo da bi se potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opacic navodno u Porecu trebala sastati s poreckim gradonacelnikom Edijem Štifanicem i njegovim suradnicima po pitanju funkcioniranja tamošnjeg Doma za starije i nemocne.

Na koncu, ocekuje se da ce dio SDP-ovih ministara i zastupnika potegnuti i put Umaga, gdje se ovog vikenda prvi put održava Svjetski kongres gastronomije. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter