SDP-ov povjerenik pokrenuo postupak protiv Martinčića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Povjerenik SDP-a za Pulu Danijel Ferić, koji je na to mjesto imenovan nakon odluke središnjice SDP-a o raspuštanju pulskog i županijskog ogranka, pokrenuo je disciplinski postupak protiv bivšeg predsjednika pulskog ogranka Denisa Martinčića. O kazni će raspravljati u ponedjeljak, a moguća suspenzija Martinčića bi zaustavila u pokušaju reizbora za predsjednika pulskog ogranka. Izbori bi se, prema Ferićevim najavama, trebali održati u siječnju.

- I prije sam govorio da ne namjeravam unutarstranačke odluke iznositi u javnost pa tako niti sada želim komentirati ovu vijest. Denis Martinčić nije još suspendiran nego je tek pokrenut postupak, kratko nam je rekao povjerenik Ferić.

Istu vijest nam je potvrdio i Martinčić, naglasivši da uistinu još nije suspendiran već je pokrenut postupak protiv njega zbog, čini se, nanošenja "lakše štete stranci". Rekao nam je da je disciplinski postupak, prema Statutu, pokrenuo povjerenik za Pulu.

- O čemu se točno radi saznati ću na sastanku s povjerenikom u ponedjeljak. Stoga sačekajmo do ponedjeljka jer ne želim prejudicirati bilo što, rekao nam je Martinčić.

Prema informacijama koje smo ipak dobili, disciplinski postupak pokrenut je jer Martinčić iz stranke nije ispisao članove koji nisu redovito plaćali članarinu, što je uvjet da osoba i bude član i da ima mogućnost sudjelovati na stranačkim izborima.

Inače, Martinčić je već prilikom raspuštanja pulskog ogranka najavio da se namjerava iznova kandidirati za predsjednika pulskog SDP-a, a to je potom i više puta ponavljao, uzdajući se u povjerenje članova pulskog ogranka s obzirom da se izbori provode prema načelu jedan član - jedan glas. Kako je i u prošlosti na isti način dobio povjerenje pulskih članova bio je uvjeren da će i u siječnju biti potvrđen i time pokazati središnjici da je pogriješila. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter