SDP ostao bez vijecnika u Rovinju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Donedavni predsjednik rovinjskog Gradskog odbora SDP-a Vinko Bujovac istupio je iz te stranke i zadržao svoje mjesto u Gradskom vijecu kao nezavisni vijecnik, cime je SDP ostao bez posljednjeg vijecnika u tom tijelu.

Bujovac je u stranci bio od osnivanja, ostavši joj vjeran i kada je u Rovinju imala samo 20-ak clanova, obavljajuci u više mandata funkciju predsjednika ili dopredsjednika GO-a.

- Teško mi je bilo poduzeti ovaj korak, ali nisam mogao prijeci preko sumnjicenja Gradskog odbora i netransparentnog rada u stranci. Novi saziv GO-a formirao je naime radnu grupu za pracenje rada Gradskog vijeca, u koju kao vijecnik nisam uvršten. Uz to, konvencija na kojoj je izabran Gradski odbor održana je bez prisustva javnosti, a javnim glasanjem potvrdeno je 15 kandidata, iako je njih 10 trebalo biti izabrano tajnim glasanjem. Na konvenciji sam tražio objašnjenje zašto nema novinara, na što mi je odgovoreno da su pozvani. U razgovorima s njima saznao sam, medutim, da nisu dobili pozive. U ovakvom nacinu rada nisam želio više sudjelovati pa sam istupio iz stranke i zadržao mandat koji sam dobio kao nositelj liste, kaže Vinko Bujovac.

Predocio nam je tekst ostavke, u kojoj Gradski odbor upoznaje s razlozima odlaska i zadržavanja vijecnickog mandata. U dopisu istice da je o razlozima odlaska razgovarao s novom predsjednicom GO-a Ines Krajcak, ali je i pored toga optužen da je želio prisvojiti novac koji stranka dobiva od njegovog mandata. Rijec je o 42 tisuce kuna godišnje ili 120 tisuca kuna do kraja mandata.

- Svima je poznato da ta sredstva iz gradskog proracuna pripadaju stranci i da ih ja ne mogu koristiti... Nikad nisam niti cu pokušati djelovati kao egoist i oportunist, što je bio slucaj s nekim od prijašnjih vijecnika SDP-a, navodi on.

Bujovac kaže da je njegov cin ujedno i protest zbog neprepoznatljivog rada SDP-a Istre, u kojem je ova stranka postala prirepak IDS-a.


Podijeli: Facebook Twiter