SDP najpopularniji, slab rejting HNS-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jednu od stranaka Kukuriku koalicije, HNS kojem je na celu prvi potpredsjednik Vlade Radimir Cacic, trenutacno podržava samo 2,9 posto hrvatskih gradana. Taj uistinu mizeran rejting narodnjaka, možda najniži u njihovoj povijesti, najzanimljiviji je podatak iz ovomjesecnog istraživanja agencije Puls što ga je objavila Nova TV.

Uvjerljivo najpopularnija stranka i dalje je SDP, za koji bi danas glasalo 30 posto biraca, ali to je ipak nešto manje nego u ožujku. Drugoplasirani je HDZ koji se, pak, neznatno oporavio, pa sada uživa potporu 18,5 posto hrvatskih gradana. Hrvatski laburisti su na trecem mjestu (7,7 posto), a iza njih su HSP (cetiri posto), HSS (3,3 posto), a ispred HNS-a su cak i regionalni HDSSB te Lista Ivana Grubišica s po tri posto.I

nace, 53,3 posto gradana smatra da zemlja ide u lošem smjeru, a njih 33,9 posto misli suprotno. Prije mjesec dana pesimista je bilo 49 posto, a optimista 34 posto. U odnosu na znacajan porast pesimizma u ožujku, pad Hrvata u depresiju ipak je dosta usporen.

Vlada može biti zadovoljna i cinjenicom da vecina gradana podupire njezine poteze. Njih je 46,4 posto, a 42 posto ispitanika ne odobrava što Vlada cini. Vlada je u travnju dobila ocjenu 2,71, te je na taj nacin bolja od Sabora s prosjecnom ocjenom 2,24.

Najbolje standardno prolazi predsjednik Ivo Josipovic, koji je i dalje najpopularniji politicar. Na drugom je mjestu Dragutin Lesar s potporom 61 posto biraca, a treci Milanovic o kojem pozitivno misli 60 posto gradana. (D. C./NL)


Podijeli: Facebook Twiter