SDP mijenja politiku u Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Za istarski SDP bih lagao kad bih rekao da sam zadovoljan", kazao je u nedavnom razgovoru za Glas Istre saborski zastupnik te stranke Peda Grbin iz Pule. Vec se duže vrijeme u županijskoj organizaciji SDP-a osjeca odredeno neslaganje dijela mladih stranackih ljudi, koji imaju snažnu podršku centrale, odnosno samog Zorana Milanovica, i sadašnjeg istarskog vodstva na celu s Dinom Kozlevcem.

Da tu nešto ozbiljno ne štima, potvrduje i nedavni sastanak SDP-ovaca u Porecu, na kojem su se, doduše, pojavili Kozlevac i tajnik istarske organizacije Vedran Grubišic, ali nisu sudjelovali u njegovom radnom dijelu. Kozlevac i Grubišic su, u društvu poreckih SDP-ovaca, u holu hotela Diamant tek promatrali svoje kolege koji su ulazili u dvoranu gdje se dogovarala koordinacije izmedu Vlade, Kluba zastupnika i unutarstranackih tijela.

Nije li to marginaliziranje vodstva istarskog SDP-a, pitanje je koje smo uputili Kozlevcu. Naime, od domacina bi se ocekivalo da barem pozdravi skup, ako vec ne sudjeluje u njemu.

- To je bio skup koji je organiziralo vodstvo stranke. Nismo ga mi organizirali. Na njemu su sudjelovali saborski zastupnici i clanovi Vlade, pravda Kozlevac svoje nesudjelovanje na radnom sastanku.

Centrala je vec na parlamentarnim izborima jasno dala do znanja što misli o sadašnjem istarskom vodstvu SDP-a ne stavivši na listu ni Kozlevca, ni Grubišica, ni njima bliske ljude, poput recimo predsjednika pulskog SDP-a Denisa Martincica, odnosno ljude koji previše koketiraju s IDS-om, vec je odabrala upravo one za koje se pretpostavlja da se protive sadašnjem nacinu vodenja županijskog SDP-a. Za Tanju Vrbat je vec poznato da se u nekoliko navrata našla u verbalnom okršaju s Jakovcicem, što si Kozlevac nikada nije dopustio.

Upravo je, prema našim sugovornicima iz SDP-a, ta pretjerana bliskost SDP-a Istre s IDS-om, od koje tek jedna strana ima koristi, iznjedrila nove ljude koji bi trebali promijeniti taj odnos jer SDP, iako ne dovodi u pitanje suradnju s IDS-om, želi imati veci utjecaj u županijskoj politici. (B. ŽIŽOVIC)

OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI U TISKANOM IZDANJU OD CETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter